Diari Més

Successos

L'accident d'autobús de Freginals, dels més greus dels últims anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xoc entre un autocar i un turisme en l'AP-7 a l'altura de Freginals (Montsià) a primeres hores d'aquest matí, que ha costat la vida a almenys catorze persones, és un dels accidents de trànsit més greus ocorreguts a Espanya des de l'any 2000 en el que s'ha vist implicat un autobús de passatgers.

L'accident amb més gran nombre de víctimes mortals va ser el 6 de juliol del 2000, quan un autobús en el qual viatjaven estudiants catalans va topar amb un camió de transport de bestiar a la localitat soriana de Golmayo, deixant vint-i-vuit morts i tretze ferits greus.

Un total de vint jubilats van morir quan l'autocar en el qual viatjaven es va sortir de la carretera en el terme de Huelva de Villarrasa. Amb anterioritat al d'avui l'accident més greu va ocórrer el 9 de novembre del 2014 a la població de Cieza, a la província de Múrcia, i va costar la vida a catorze de les cinquanta-cinc passatgers i dos conductors que viatjaven en un autobús que va caure en un terraplè.

Els accidents d'autocar o autobús més greus des de l'any 2000 són els següents:

-06-07-2000.- Vint-i-vuit morts i tretze ferits greus, la majoria adolescents, en xocar un autobús d'estudiants catalans i un camió que transportava guanyat, al quilòmetre 159 de la N-122, al terme municipal de Golmayo (Sòria).

-11-02-2001.- Set morts i dotze ferits al sortir de l'autovia N-VI, a l'altura del terme municipal d'Orbigo (Ávila), un autobús que viatjava cap a Madrid.

-14-11-2001.- Vint jubilats morts i 22 ferits al sortir de la carretera, a Villarrasa (Huelva), l'autobús en el qual viatjaven. Les víctimes, que procedien de Barcelona i Tarragona, tornaven d'una excursió cap a un hotel de Matalascañas.

-21-05-2006.- Set persones, entre elles un nadó de 18 mesos, moren i 26 resulten ferides -sis en estat crític- al sortir de la via, en la A-1, a l'altura de Pedrezuela (Madrid), el seu autocar. Els passatgers, magribins però veïns de Bèlgica, tornaven de passar uns dies amb les seves famílies a Tànger.

-19-04-2008.- Nou turistes finlandesos morts i 38 ferits en bolcar un autobús a la ciutat malaguenya de Benalmádena per l'avançament antireglamentari d'un tot terreny, el conductor del qual tenia una taxa d'alcoholèmia del doble del permès.

-17-08-2008.- Vuit morts, entre ells un nen, i 45 ferits, al derrapar l'autocar en el qual viatjaven ciutadans magribins, quan es traslladaven des del Marroc a França, en l'AP-7, a l'altura d'Orpesa del Mar (Castelló). L'accident es va produir al rebentar una de les rodes del vehicle. Entre els morts figuren dos espanyols, un d'ells, el conductor de l'autobús.

-08-07-13.- Moren nou persones i 22 resulten ferides, sis d'elles greus, en bolcar un autobús de línia de l'empresa CEVESA, en la N-403, a Tornadizos (Avila). El conductor, que va resultar il·lès i va quedar en llibertat provisional, va ser acusat de nou possibles delictes d'homicidi imprudent, després de confessar que s'havia quedat adormit.

-11-09-14.- Catorze morts i 41 ferits en caure per un terraplè un autobús a la localitat murciana de Cieza. Tots ells formaven part d'un grup de persones que en dos autobusos es van traslladar al matí a Madrid en un viatge organitzat per la parròquia de la localitat de Bullis, també a Múrcia, per assistir a l'acte religiós.

tracking