Diari Més

Tragèdia a Freginals

Nou de les 13 víctimes mortals ja han estat identificades i set ferits es troben en estat crític

Els familiars de les víctimes estan de camí a Catalunya. El Govern facilitarà el seu trasllat fins a Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou de les 13 víctimes mortals del'accident d'aquest matí a Freginals ja han estat identificades. S'està treballant enles autòpsies i les identificacions de les quatre víctimes restants. Un equip de 17 forenses s'han traslladat als llocs dels fets, per avançar en la investigació. Avui finalitzarà el procès d'identificació. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la compareixença.

En aquest moment hi ha 23 persones hospitalitzades. La majoria en centres hospitalaris del Tarragonès, i 5 víctimes, les que es troben en estat més crític, han estat evacuades a diferents hospitals de Barcelona. De les 49 persones involucrades en l'accident, 26 es troben totalment fora de perill. El conseller ha explicat que aquestes persones són claus en la investigació.Jané destaca la col·laboració dels jutges, que s'han desplaçat fins al lloc delsfets per prendre declaració a les 26 persones il·leses.

Per altra banda, el conseller d'Interior ha confirmat que els familiars de les víctimes estan viatjant cap a Catalunya. Des del Govern, es facilitarà el trasllat dels familiars. De moment, però, no han arribat. També ha assegurat que no es donarà cap llista de les víctimes fins que no estigui ben contrastada, ja que «un moment així demana màxima rigorositat», explica el conseller.

Set ingressats en estat crític

Segons ha explicat el conseller de Salud, Antoni Comínsetde les 23 persones ingressades es troben en estat crític. La resta evolucionen satisfactòriament.Comín ha volgut destacar la bona respostadels centres sanitaris i del personal mèdic que han rebut a les víctimes. «Molts metges i infermeres que avui no treballaven han comparegut als seus llocs de treball per ajudar a la tasca», ha explicat.

Un vehicle de transport judicial sortint del tanatori municipal de Tortosa, al nucli de Jesús.

Els forenses ja han fet l'autòpsia a 9 de les 13 víctimes mortalsACN

Els efectius d'emergències revisen l'autocar accidentat a l'AP-7 després de la seva reincorporació. Imatge del 20 de març de 2016

AP-7, grua, accident, bombers, autocar, autopista, mossosMarsal J.

tracking