Diari Més

Succesos

Les víctimes mortals de l'accident d'autocar a Freginals són tretze noies

El grup d'estudiants venien de les Falles de València.
Probablement, totes les v´ictimes eren estudiants de la Universitat de Barcelona.
El conductor de l'autocar ha donat negatiu en el control de drogues i alcoholèmia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les víctimes mortals de l'accident d'un autocar aquesta matinada a l'AP-7 a Freginals (Montsià) són tretze noies, segons ha revelat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en declaracions a Catalunya Ràdio. Les estudiants havien organitzat un viatge per anar cap a les Falles de València dissabte al vespre per tornar durant la matinada de diumenge. A l'autocar hi anaven en total 61 persones, comptant el conductor. Les víctimes són de fins a 19 nacionalitats diferents, tant de la Unió Europea com de tercers països.

Estudiants de la UB

Consternació en el món universitari per l'accident d'autocar d'aquest diumenge al matí a l'AP-7, a l'altura de Freginals, amb un balanç de tretze morts, la majoria estudiants universitaris que venien de les Falles de València en un viatge organitzat en el marc del programa Erasmus. A l'espera de saber-se la identitat de les víctimes, el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha assenyalat en una atenció als mitjans que «el que sí podem dir és que, molt probablement, la majoria d'estudiants morts eren de la nostra universitats», basant-se en què l'autocar sinistrat era el que estava designat a la UB i formava part d'una expedició que traslladava estudiants de la Unió Europea i també de països extra-comunitaris.

«El que no sabem és si tots els estudiants són de la UB o no perquè a l'hora de tornar es veu que hi hagut estudiants que han canviat d'autocar», ha assenyalat Ramírez, recordant que l'expedició estava organitzada per l'Erasmus Student Network, que integra la UB i també les universitats Pompeu Fabra (UPF), l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Politècnica de Catalunya (UPF). Aquests centres han expressat en piulades al seu compte twitter el condol als familiars i amics de les víctimes.

Ramírez ha pogut parlar amb alguns estudiants que ha estat donats d'alta i ha assenyalat sobre la xifra de víctimes mortals que «darrere aquest número hi haurà molt de dolor». «La UB està amb aquestes persones i els seus familiars i el transmet el seu més sentit condol», ha afegit.

El conductor ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia

El conductor de l'autocar sinistrat a l'AP-7 a Freginals (Montsià) ha donat negatiu a les proves d'alcoholèmia i drogues, segons ha informat aquest diumenge el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'home –treballador de l'empresa Autocares Alejandro, de Mollet del Vallès- hauria quedat ferit en l'accident però no de gravetat i es troba a les dependències de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tortosa. El jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta s'ha fet càrrec de la investigació de la tragèdia i, donada l'envergadura del sinistre, s'ha activat el protocol judicial de grans catàstrofes. La comitiva judicial està procedint a l'aixecament dels 14 cadàvers, que seran traslladats al tanatori de Tortosa. A banda dels finats, hi ha 9 persones més ferides greus i 35 ferides lleus, segons el TSJC.

Efectius dels Bombers i Mossos observant l'autobús accidentat un cop la grua l'ha aixecat

Les víctimes mortals de l'accident d'autocar a Freginals són tretze noiesACN

Una grua de gran tonatge al costat de l'autocar sinistrat en una imatge d'arxiu.

accident, autocar, AP-7, FreginalsACN

Dues grues han aixecat l'autocar accidentat.

Dues grues han aixecat l'autocar accidentat.Olívia Molet

Primer pla d'un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra al costat de l'autocar sinistrat a l'AP-7, el 20 de març del 2016

accident, Freginals, autocar, Mossos d'Esquadra, AP-7Marsal, Jordi

tracking