Diari Més

Laia Montsant Molina Tello: De Reus a Londres

«A Londres pots trobar feina de qualsevol cosa si no la busques de res en concret»

Aquesta reusenca va finalitzar els estudis en Filologia Anglesa a la URV i va marxar al Regne Unit en no tenir clar el seu futur

La Laia en un viatge a Brighton, una localitat situada al sud d'Anglaterra.

«A Londres pots trobar feina de qualsevol cosa si no la busques de res en concret»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Laia porta sis mesos vivint a Londres. A la capital anglesa treballa d’Au Pair amb una família i Spanish Assistant en una escola de secundària

–Quins motius la van portar a marxar de casa?

–Després d’acabar els estudis universitaris estava una mica perduda en quant a triar si estudiar un màster relacionat amb la filologia anglesa o estudiar Disseny gràfic. Al no decidir-me i no voler estar a casa sense fer res, vaig triar la opció de marxar a fora per a posar en pràctica l’anglès, ja que no vaig marxar d’Erasmus, i prendrem el temps necessari per pensar.

–Quina va ser la primera impressió en arribar a Londres?

–Ja hi havia estat dues vegades anteriorerment però durant poc temps, així que sens dubte sabia que hi tornaria. Sempre m’ha agradat Anglaterra, la seva cultura i costums. La principal diferencia és que aquesta vegada ho estic vivint en primera persona durant un temps continuat i no només provar-ho per unes hores.

–Hi ha moltes diferències entre Londres i Reus?

–La principal diferència és l’horari diari i dels àpats; aquí dinen a les dotze del migdia i només mengen un sandwich i poca cosa més, sopen a les sis de la tarda i aquest ja és un àpat més elaborat. Una altra diferència és l’hora de sortir de festa, aquí ja comencen a beure a les set de la tarda i s’entra a les discoteques a les deu de la nit fins les tres del matí com a molt tard. Aquí els habitatges són cases i cases adossades majoritàriament, tot i que al centre de la ciutat trobes apartaments i pisos. I no trobaràs endolls als lavabos! Vull esmentar que tot el tenim après com a que és típic d’Anglaterra, com el Fish and Chips o l’hora del te, o el British breakfast, sí que ho és però no és una cosa usual del dia a dia, ho fan més els turistes que els propis anglesos.

–Quins són els indrets més característics?

–Aquí a Londres n’hi ha moltíssims però els que jo recomanaria són: fer un pícnic al Hyde Park, visitar el museu d’Història Nacional, Camden Town o el barri de Shoreditch. Tampoc us podeu perdre les ciutats de Brighton, Bath i Cambridge.

–És més fàcil trobar feina a Londres o Anglaterra que a Espanya?

–Sí, aquí es pot trobar feina de qualsevol cosa si no vols buscar res en concret. Tot i que amb el tema del Brexit no sé què pot passar.

–Què és el que més troba a faltar?

–El Sol, aquí sempre esta núvol, encara que m’agrada la pluja no la vull cada dia de la setmana. També trobo a faltar parlar el Català i poder quedar amb els amics a qualsevol moment...

–S’imagina un futur en aquest país?

–De moment al Juliol torno a Catalunya per treballar durant l’estiu i després ja veurem el que passa, però segur que el algun moment del futur tornaré ni que sigui per fer una visita a la família amb la que estic vivint.

tracking