Diari Més

De Valls a Glasgow: Anaïs Amorós López

«Les botigues i molts restaurants tanquen a les cinc de la tarda»

La vallenca ha decidit fer un intensiu d’anglès per millorar el seu nivell, i ha trobat la fórmula: submergir-se amb la cultura anglosaxona

L'Anaïs Amorós en un dels carrers de la ciutat escocesa de Glasgow.

«Les botigues i molts restaurants tanquen a les cinc de la tarda»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Anaïs Amorós fa dos mesos que està vivint a la ciutat escocesa de Glasgow. És de Valls, té 23 anys i, ara que ha acabat d’estudiar Periodisme, ha decidit sortir del país per reforçar el seu nivell d’anglès.

— Com ha estat la seva trajectòria professional fins ara?

— Farà aproximadament dos anys que vaig acabar la carrera, he estat fent vàries practiques relacionades amb el Periodisme mentre estudiava i un cop finalitzada la carrera. A partir d’aquí, vista la dificultat de trobar feina, vaig decidir marxar a Irlanda a treballar d’Au Pair i, un cop acabada aquesta etapa, vaig decidir venir a Glasgow dos mesos per fer un examen de Cambridge i intentar trobar feina.

— Quins motius la van portar a marxar de casa per anar a viure a l’estranger?

— El fet d’estar estudiant on-line i tenir l’oportunitat de marxar a l’estranger a fer un intensiu d’anglès em va semblar una bona manera de seguir estudiant i poder ampliar el meu coneixement de llengua anglesa.

— Quina va ser la seva primera impressió del país en arribar-hi?

— Prèviament ja havia viscut a Irlanda, així que la primera impressió va ser la que esperava. És una ciutat força gran i amb el típic clima escocès, al qual una s’acaba acostumant.

— Quines són les principals diferències entre Glasgow i casa seva?

— El menjar és força diferent, i és que la gent compra menjar fet i congelat als supermercats i els restaurants de fast-food gairebé sempre estan plens. L’estil de vida també canvia, la gent acaba de treballar sobre les cinc de la tarda, que és l’hora en la que totes les botigues i alguns restaurants ja tanquen.

— Quins són els indrets més característics de la ciutat?

— A Glasgow es pot gaudir d’una gran varietat de pubs amb música tradicional escocesa en directe, una tradició que agrada molt. També es pot per grans parcs verds que la ciutat ofereix. Per anar de compres i a menjar de restaurant, el Buchaman Street dóna molt d’ambient i, per poder gaudir d’una de les millors vistes de la ciutat, cal pujar a la Necròpolis.

— Què destacaria de la manera de treballar del país?

— Definiria Glasgow com una ciutat eficient, la tassa d’atur és molt baixa i crec que l’horari de feina és l’ideal. Comencen a treballar al matí a la mateixa hora que els nens entren a l’escola, fan una breu pausa per dinar i acaben la jornada laboral coincidint amb la jornada escolar.

— Des que va arribar ha viscut o li ha passat quelcom curiós?

— L’anècdota més curiosa va ser un vespre, volent anar a comprar al centre de la ciutat, deurien ser les 19.30 h., i em vaig trobar tots els supermercats i botigues tancades!

— Què és el que més troba a faltar de casa?

— El bon temps! Glasgow és una ciutat que ofereix moltes coses, però sempre està plovent.

tracking