Diari Més

De Reus a Anglaterra: Aina Güell

«Els anglesos són puntals i es prenen molt seriosament la feina»

La reusenca fa mig any que viu a la localitat de Bournemouth per perfeccionar l’anglès i està treballant com a assistent d’oci

«Els anglesos són puntals i es prenen molt seriosament la feina»

«Els anglesos són puntals i es prenen molt seriosament la feina»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ganes de conèixer món i de millorar l’anglès han empès a la reusenca Aina Güell a viatjar fins a Anglaterra. Fa mig any que viu a Bournemouth, mentre estudia i ha aconseguit una feina temporal com a assistent d’oci en un club esportiu.

—Quina va ser la seva primera impressió?

—A Anglaterra ja hi havia estat bastants cops de vacances i, en concret, a Bournemouth hi vaig estar vivint durant un parell de setmanes l’estiu del 2013, en una Hostfamily, així que ja sabia més o menys a què m’enfrontava. No obstant això, cada dia descobreixo més coses que em criden l’atenció. Pel que fa al tema social, crec que en general són molt més oberts en diversos aspectes. Per exemple, hi ha molts esdeveniments esportius que s’ofereixen setmanalment i de manera gratuïta, gràcies a l’organització de centenars de voluntaris. També m’ha sorprès el respecte que tenen la majoria de cotxes per a la gent que circulem amb bicicleta. Sempre deixen molt de marge a l’hora d’avançar-te i sempre et cedeixen el pas en els encreuaments.

—Quines són les principals diferències?

—Una de les diferències més destacades són els horaris, sobretot de cara als establiments i botigues. Entre les cinc i sis de la tarda, la majoria de negocis tanquen, a excepció d’alguns supermercats. Durant l’hivern, si vas caminant pel centre de Bournemouth a les vuit de la tarda, sembla que siguin les dotze de la nit. A més, també tenen horaris diferents per als àpats, a les set de la tarda tothom ja ha sopat.

—Quins són els indrets més característics?

—En general, hi ha molts llocs per visitar. Allò que caracteritza Bournemouth diria que és la platja, que es troba als peus de la ciutat. Pel que fa a l’estat de Dorset, on s’ubica Bournemouth, aquest té una gran varietat de paratges naturals amb paisatges extraordinaris, com és New Forest o Jurassic Coast. També és interessant de visitar Stonehenge, que està situat a menys d’una hora amb cotxe.

—Com s’està vivint la crisi?

—Tot i que és molt freqüent veure gent sense sostre, considero que hi ha molta menys crisi que a Catalunya. És molt més fàcil trobar feina i el govern facilita moltes ajudes per aconseguir-ho, així com ajuts econòmics o d’habitatge.

—És un bon lloc per trobar feina?

—Crec que Anglaterra és un bon lloc per als joves a l’hora de buscar feina. Hi ha molta oferta en diferents sectors i estan oberts a treballar amb gent de diferents nacionalitats. A més, el govern no et posa gaires traves. És molt fàcil d’aconseguir el número de la seguretat social i un compte bancari anglès, dos elements indispensables per tal de poder treballar.

—Què destacaria de la manera de treballar?

—El caràcter més destacable dels anglesos és la puntualitat, ja que, en general, són molt puntuals. Per a ells, arribar a l’hora significa arribar com a mínim uns deu minuts abans. A més, segons l’experiència que he adquirit, es prenen molt seriosament la feina.

—Quin costum s’emportaria?

—Sense dubtar-ho, la puntualitat anglesa. Juntament amb la voluntarietat de la gent.

—Què és el que més troba a faltar?

—A part dels amics i a la família són poques les coses que es troben a faltar, ja que avui en dia tot està molt globalitzat. Tot i això, no tots els productes són de la mateixa qualitat, més concretament algunes verdures com els tomàquets. És ben difícil trobar uns bons tomàquets per fer un deliciós pa amb tomàquet.

—Té intenció de tornar?

—De moment, em quedaré una temporada més, però tornaré.

tracking