Diari Més

Tarraco Viva

La gastronomia romana esdevé un paisatge al 'Tàrraco a Taula'

Les jornades gastronòmiques del se celebraran de l’11 al 27 de maig

Els establiments d'aquest any s'amplien fins al Serrallo.

La gastronomia romana esdevé un paisatge al 'Tàrraco a Taula'Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aliments de fa més de 2.000 anys i vins que parlen de la Tàrraco més profunda formen un paisatge alimentari a les jornades gastronòmiques de Tàrraco a Taula, que es duran a terme de l’11 al 27 de maig als restaurants de Tarragona.

En aquesta 21a edició participen un total de 10 establiments. Com a novetat d’enguany, entre aquests hi col·labora un restaurant vegetarià i una pastisseria. En el marc del Festival Tarraco Viva, aquesta edició ofereix un centenar de plats que han comptat amb l’assessorament del director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, Joan Gómez, qui afirma que han intentat «acostar-se a les sensacions de quan els romans menjaven».

Gómez ha insistit que se senten molt satisfets del que la gent es trobarà als restaurants, perquè és el fruit de sessions de debat amb els restauradors a partir de documents històrics. Aquests han deixat de banda la reproducció estricta dels plats de l’antiguitat i han apostat per fer plats de creació amb els productes de temporada dels romans. «Apostem pel Km Zero, menjar més lent i el més proper de la terra de cada estació de l’any, ja que era el que es feia a Tàrraco» manifesta el director de l’ICAC.

Tàrraco a Taula ja forma part de les principals activitats culturals i gastronòmiques de la ciutat. Permet que es doni a conèixer a la població una part molt important de la història de l’antic imperi romà, com era l’alimentació. El director del festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha afirmat que «el coneixement científic és el que ens porta a la gastronomia», agraint la tasca realitzada per Joan Gomez i el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Joaquin Ruiz de Arublo. S’ha remarcat molt la importància del vi als àpats, ja que era un element molt rellevant a la gastronomia romana i sovint no se li dóna gaire significació. En aquesta edició es comptarà amb vins de proximitat de la regió. El director de l’Associació de Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, manifesta que enguany «els menús són de rigor gastronòmic històric», afegeix que «hem de treure pit a la gastronomia, ja que Tarragona és l’única ciutat al món que aposta per aquesta oferta».

Els preus dels plats aniran dels 5 als 7 euros i els menús s’oferiran a un preu de 25 euros.Els restaurants participants són, Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, La Xarxa del Serrallo, el Vergel i la pastisseria Velvet MGL

tracking