Diari Més

Música

El Dixieland arrenca amb l'Stromboli Jazz Band pujada al trenet

Gunhild Carling és la cap de cartell de l’edició

El trenet turístic es va omplir de música dimecres a la tarda.

El Dixieland arrenca amb l'Stromboli Jazz Band pujada al trenetCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició d’enguany del Festival Dixieland ja està en marxa. Ahir es va donar el tret de sortida amb l’actuació dels membres de l’Stromboli Jazz Band, els quals van fer un recorregut damunt del trenet turístic que va finalitzar davant del Teatre Tarragona, on van continuar la seva actuació. La jornada va tenir un altre plat amb el concert que Raül Cid va fer en una pizzeria del carrer Compte de Rius. El gruix del festival es durà a terme al llarg d’un cap de setmana especial, ja que el Dixieland clourà el dilluns amb un concert que començarà a les 17.30 hores al vestíbul del Teatre Tarragona i que comptarà amb la participació de Raül Cid i l’Stromboli Jazz Trio, coincidint amb el fet que el dimarts és la jornada festiva del Primer de Maig.

La cap de cartell de l’edició d’enguany és la carismàtica trompetista Gunhild Carling i la seva família, els membres de la qual estan vinculats al món de la música. Carling i la seva banda són descendents de família de músics i artistes de circ, i són tota una institució al seu país, Suècia. La saga té el seu propi programa de televisió i protagonitzen els vídeos més populars del fenomen d’Internet anomenat Postmodern Jukebox. Una de les característiques de Gunhild és que pot tocar tres trompetes alhora.

Gunhilg Carling i els seus acompanyants pujaran a l’escenari del Teatre Tarragona avui, dijous. El cap de setmana continuarà amb el concert The Gramophone All Stars Big Band, que presenten el seu nou disc després de l’èxit de Jazzmaica. El nou treball, Maraca Soul, afegeix nous ritmes de sonoritat caribenya com el bogaloo i el calypso.

El diumenge serà el torn de tot un referent del so del jazz més tradicional, Dan Barrett Quintet. El músic ha treballat al costat de grans noms del jazz i el swing, com Benny Goodman i Tony Bennett, i és membre de la New Orleans Jazz Band de Woody Allen. El cartell internacional d’aquesta nova edició del festival el completen Ronald Baker Quartet, el Jay Wallis Trio, els Dizzy Birds, Marina & The Kats i Shirley Davis.

En aquesta nova edició s’han programat un total de 111 actes, que es duran a terme en 40 locals de la ciutat, mentre que 25 se celebraran a les places i carrers de la ciutat. El festival compta amb 48 formacions que apleguen més de 130 músics locals, a més de formacions integrades per músics de fins a 10 nacionalitats –Estats Units, Alemanya, Suècia, Espanya, Rússia, França, Àustria, Polònia, Itàlia, Regne Unit–.

Les propostes gastronòmiques també seran protagonistes, amb fins a 40 actes que maridaran vermuts i sopars amb la música dixie. El Mercat Central, com ha fet des de la seva reobertura amb tots els actes festius i multitudinaris com Carnaval i Santa Tecla, també s’afegeix al Festival Dixie i des d’avui dijous i fins al dissabte programa Dixie al Mercat Central, que portarà música en viu amb Singtònics, Camilo Rey i Sons de Gòspel.

tracking