Diari Més

Salut

El 50% dels tarragonins majors de 60 anys té algun problema per dormir

L’estudi que ho posa de manifest s’ha presentat al XIV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), celebrat a Tarragona

Un 36,9% dels tarragonins té mala qualitat del son, entesa com despertar-se algun cop per sensació de fred, calor, tos o dolor.

El 50% dels tarragonins majors de 60 anys té algun problema per dormirFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat dels tarragonins que tenen més de 60 anys té algun problema per dormir. Així ho posa de manifest un estudi fet a Tarragona, el qual s’ha presentat al XVI Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), que ha reunit a més de 400 infermers de l’Atenció Primària a la capital del Tarragonès.

Els resultats de l’estudi, que s’ha realitzat en un Àrea Bàsica de salut de la província sobre una mostra de més de 100 pacients, exposen que un 50% dels pacients presenten problemes per dormir. D’aquests, un 36,9% té mala qualitat del son -entesa com despertar-se algun cop per sensació de fred, calor, tos o dolor-, mentre que el 95,4% pateix pertorbacions del són durant la nit.

Del total de pacients participants en l’estudi, en percentatges no acumulatius, un 63.6% es lleva per anar al lavabo, a un 9,1% el desperta la tos, un 4.5% per sensació de fred, un 36,4% per sensació de calor i un 18,2% dels pacients es desperta per dolor.

Més de 400 infermers amplien coneixements i milloren habilitats en el congrés

El Congrés que l’AIFICC ha celebrat a Tarragona ha reunit més de 400 infermers per ampliar coneixements i millorar habilitats a través de tallers pràctics. A més de presentar l’estudi en relació a la qualitat de son del tarragonins, també s’han analitzat altres temes com la cronicitat a l'atenció i la cura a la comunitat, l'atenció a la salut mental, o com promoure la investigació en salut entre els professionals de la infermeria.

tracking