Diari Més

Judicial

Jutgen la mort d'un veí de Tarragona per falta d'unitat d'hemodinàmica

Enrique Gheron va morir en el trasllat a l'hospital de Bellvitge de Barcelona en haver tancat la unitat d'hemodinàmica del Joan XXIII

Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona.

Demanen sis anys de presó per apallissar un home a Tortosaacn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort del veí de Tarragona Enrique Gheron, mort en el trasllat a l'hospital de Bellvitge de Barcelona en haver tancat ja la unitat d'hemodinàmica de l'hospital de Joan XXIII de Tarragona, es jutjarà demà al jutjat contenciós de Tarragona, segons informen fonts judicials.

Gheron, de 76 anys i molt conegut en ser el farmacèutic del barri de Torreforta, va morir el 25 de desembre del 2014 per un infart mentre el traslladaven a l'hospital de Bellvitge de Barcelona.

L'hospital Joan XXIII de Tarragona és l'únic de la província amb unitat d'hemodinàmica, especialitzada a atendre els pacients d'infart, però el seu horari era restringit en aquell temps i estava tancada quan Gheron va patir l'atac al cor.

La família del farmacèutic ha presentat una reclamació patrimonial a l'Institut Català de la Salut (ICS), en considerar que va morir per falta de mitjans.

La mort de Gheron va intensificar les protestes que ja es feien a Tarragona en contra de les retallades en sanitat i va desembocar en diverses manifestacions multitudinàries.

Finalment, a partir del 16 de febrer, la unitat d'hemodinàmica va passar d'estar oberta de 08 a 20 hores a les 24 hores del dia i actualment s'estudia obrir una segona sala donada la seva gran activitat.

tracking