Diari Més

Patrimoni

La Mútua Catalana promociona el llegat de Jujol del Gremi de Pagesos de Tarragona

La Fundació ha fet una donació de 6.000 euros per conservar el llegat de l'arquitecte modernista

Imatge de la signatura del conveni entre representants del Gremi de Pagesos i la Fundació Mútua Catalana.

La Mútua Catalana promociona el llegat de Jujol del Gremi de Pagesos de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) promociona el llegat del modernista Josep Maria Jujol conservat a la seu del Gremi dels Pagesos, informa aquest organisme.

La Fundació i el Gremi han signat aquest any un conveni de col·laboració per tal de donar suport al projecte d'adequació de l'anomenat Espai Jujol i, per a això, han donat 6.000 euros.

Es tracta d'un museu amb obres de l'arquitecte modernista a la seu del Gremi, al carrer Arc de Sant Llorenç de Tarragona.

Jujol (Tarragona 1879-Barcelona 1949) va ser un soci actiu del Gremi de Pagesos i va dirigir les obres de remodelació interior de l'església de Sant Llorenç i Sant Isidre, després de la Guerra Civil.

Destaquen com a creacions pròpies els passos de Setmana Santa del Sant Sepulcre i de la Pietat i diferents peces del mobiliari ornamental del recinte.

L'arquitecte va dissenyar també banderes brodades, penons i segells vinculats al gremi, que es conserven, amb altres elements, al museu que ara es vol renovar i millorar per afavorir-ne la visita per part de la ciutadania.

El Gremi de Pagesos té gairebé 700 anys d'història i és un dels participants més antics i destacats del programa de la Setmana Santa de la ciutat.

tracking