Diari Més

Cultura

El Centre Excursionista i Leandre Lerín cedeixen els seus fons

A l'acte de presentació s'hi realitzarà una conferència i es podrà veure una exposició fotogràfica

Fotografia del fons documental de l'exposició

El Centre Excursionista i Leandre Lerín cedeixen els seus fonsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d'actes de l'Arxiu, a l'EspaiTabacalera, serà escenari, demà, divendres, a les 19 hores, de la cessió del fons documental del Centre Excursionista Tarragona i del fons fotogràfic de LeandreLerínMartorell a l'Ajuntament de Tarragona.

Aquest dia també es podrà visitar l'exposició Centre Excursionista Tarragona. Més de cent anys d'excursionisme organitzat, de 18 a 21 h. En el decurs de l'acte, Rafael López-Monnéoferirà la conferència Els vells camins tradicionals davant «la modernitat»: reptes i oportunitats. L'acte comptarà amb la presència de la tinent d'alcalde de Cultura,BegoñaFloria, el president del Centre Excursionista, Jordi Aluja i JordiLerín, fill de LeandreLerín. El fons fotogràfic LeandreLerínestà compost per 7 àlbums amb gairebé 2.000 positius en paper.

El Grup Excursionista Muntanyenc va ser creat l'any 1923, per uns joves que procedien del Grup Excursionista Tarragoní. L'entitat va ser la primera a senyalitzar amb pintura els camins i va intervenir i promoure els aplecs excursionistes de les comarques tarragonines. L'Agrupació Excursionista Ginesta, fundada l'any 1929, va fer el Primer Campament de les Comarques Tarragonines. Aquestes dues entitats es van fusionar i es va crear l'actual Centre Excursionista Tarragona.

tracking