Diari Més

Turisme

Raffaele D'Ambrosio «Tarragona és l'aposta del present i del futur de Costa Cruceros»

S'espera un impacte econòmic de més de 3,4 milions d'euros al territori

Al creuerista se li ofereix un producte de caràcter tradicional quan arriba a Tarragona

Raffaele D'Ambrosio «Tarragona és l'aposta del present i del futur de Costa Cruceros»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un altre any més, la companyia italiana Costa Cruceros aposta per Tarragona com a destí turístic. Aquesta temporada arriba amb un vaixell més gran, el Costa Victoria, amb capacitat per més de 2.400 passatgers. S’espera que aquest creuer generi un impacte econòmic de més de 3,4 milions d’euros a Tarragona.

En comparació al vaixell de l’any passat el Costa Victoria té més capacitat de passatgers, ja que l’anterior era de 1.700 passatgers i aquest arriba a més de 2.400 persones. A més, també farà més escales, un total de 28 no com el del darrer any que en feia 17. Aquest canvi s’espera que augmenti un 79% l’impacte econòmic al territori durant la temporada i amb la previsió que arribin més de 52.000 turistes a Tarragona. Entre l’abril i l’octubre es rebran vaixells a la ciutat, fet que permet allargar la temporada turística. Avui s’ha realitzat l’acte de presentació de temporada de creuers al vaixell Costa Cruceros Victoria, on han intervingut autoritats i representants de l’empresa naval.

El director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal, Raffaele D'Ambrosio, ha afirmat que a la companyia se senten molt orgullosos i estan molt agraïts de com s’ha posat en marxa aquest projecte. La manera com s’ha desenvolupat «és un cas d’èxit a Europa». Encara que pel que fa a infraestructura portuària és un projecte difícil, confien en el potencial que té la ciutat i destaquen que: «Tarragona és l'aposta del present i del futur de Costa Cruceros». Un dels objectius de l’entitat és millorar l’experiència amb els agents de viatges, tot desenvolupant el mercat local de la ciutat que pot ajudar a obtenir condicions òptimes cap al projecte.

El sector dels creuers ha crescut molt en els últims 25 anys a Catalunya, per això s’ha fet una gran aposta pel Port de Tarragona. Barcelona absorbia el camp de creueristes de Catalunya, per això s’ha apostat perquè Tarragona fos un altre destí més dels creuers. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha remarcat que sense la cooperació i coordinació de les entitats aquest projecte no hauria tirat endavant, que la clau d’aquest èxit ha estat la «taula de creuers» on tots els integrants col·laboradors en formaven part. Enguany «s’ha fet un pas molt important, un repte molt gran» remarca, en adoptar un vaixell amb major capacitat de persones i el que implica.

El Costa Victoria, fa 253 metres d'eslora. Inclou cinc restaurants, deu bars, tres piscines, un Spa, un gran teatre, un casino, etc. El vaixell marxarà aquesta nit en direcció a Marsella i seguirà amb la seva ruta pel Mediterrani.

tracking