Diari Més

Jorge Blass: Mag

«Els secrets dels trucs són fàcils de trobar, però en el fons la gent no els vol saber»

El mag madrileny actuarà el pròxim dissabte 7 d’abril a La Canonja, en el marc de les 13es Jornades de Màgia Impossible

Blass ha rebut diversos premis internacionals de màgia.

«Els secrets dels trucs són fàcils de trobar, però en el fons la gent no els vol saber»Andrés León

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—El cuquet de la màgia li va picar de ben petit. En quin moment va saber que es volia dedicar professionalment a aquest art?

—Va ser als vint anys. Portava practicant màgia des dels dotze i actuant des dels quinze anys, però amb vint vaig descobrir que la màgia seria la meva professió. En aquella època estudiava Psicologia a la universitat i vaig haver de triar. Vaig crear la meva productora i vam perdre un psicòleg, però vam guanyar un mag.

—Vostè va estudiar per ser un gran mag. Qui han estat els seus mestres?

—Sense cap dubte, Juan Tamariz ha estat molt influent en la meva carrera. Això, malgrat que la seva màgia i la meva no s’assemblen gens. Però la manera de pensar i d’estructurar un joc de màgia, sens dubte, ho he après de Juan.

—Amb només dinou anys vostè va guanyar la Vareta d’or de Montecarlo i ja actuava en llocs com Las Vegas. Com va viure aquests èxits sent tan jove?

—Va ser bonic i em van animar molt a seguir creant. Gràcies a aquests reconeixements em van començar a contractar fora d’Espanya i vaig recórrer el món sencer.

—El famós mag americà David Copperfield li va comprar un truc de màgia. En què consisteix aquest truc?

—Es tracta d’una tele transportació fent servir les xarxes socials. És un efecte nou que vaig inventar fa uns cinc anys i va cridar l’atenció de David Copperfield, que em va comprar els drets per fer-lo als Estats Units.

—També ha tingut l’oportunitat de treballar amb Copperfield. Com ha estat l’experiència?

—Poder aprendre el mètode de treball d’un dels mags més

cèlebres del nostre temps ha estat increïble. La seva capacitat de treball és molt gran, i la manera que té de pensar en la màgia resulta sorprenent. Poder col·laborar amb ell en el procés creatiu d’aquesta màgia ha estat molt interessant.

—Segons la seva opinió, què ha de tenir un truc de màgia per ser perfecte?

—Que sigui fascinant per al públic, que compleixi els seus desitjos, que sigui impossible i, sobretot, que sigui interessant.

—Les noves tecnologies i l’accés a internet fan que el públic d’avui dia sigui més saberut?

—La informació sempre ha estat aquí. Qui vulgui buscar el secret dels trucs el pot trobar fàcilment, però jo sostinc que, en el fons, la gent no vol saber-ho, per això mai ho busquen.

—En quins projectes es troba immers en aquest moment?

—Ara mateix estic creant noves il·lusions per a un nou xou. Al mateix temps, estic de gira amb els meus espectacles. A l’estiu viatjaré a Las Vegas i a Corea del Sud per actuar.

—Com serà l’espectacle que podrem veure el cap de setmana que ve a La Canonja, La Magia de Jorge Blass?

—Serà un gran xou de màgia per a tots els públics. Hi presentaré les meves últimes creacions màgiques i serà un espectacle molt interactiu. També empraré tecnologia, utilitzant un dron que serà el meu assistent a dalt de l’escenari.

tracking