Diari Més

Solidaritat

Open Arms convoca una protesta per dissabte a Tarragona

El vaixell es troba immobilitzat al port de Pozzallo

La tr

Open Arms convoca una protesta per dissabte a TarragonaProactiva Open Arms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONG Proactiva OpenArmshan convocat per demà dissabte 24 de març, a les 12 hores, una concentració davant de l'Ajuntament de Tarragona per donar suport al'entitat.

Les manifestacions, sota el lema #FreeOpenArms, estan programades per demàarreude l'Estat davant de les ambaixades oconsolatsitalians, oficines de la Unió Europea i Ajuntaments.

A través de les xarxes socials, l'ONGestàdifonentla campanya per tal de cridar a la genta quèhi participi i difongui vídeos en suport amb elshastags#estanoeslaeuropaquequeremos#freeopenarms#searescueisnotacrime.

El passat diumenge, Itàlia va immobilitzar de forma preventiva el vaixell de Proactiva OpenArmsper ordre de la fiscalia de Catània per ser «una associació criminal dedicada a la immigració il·legal».

El vaixell de l'organitzaciócatalana va atracar el dissabte al port italià dePozzallodesprés d'un incident amb els guardacostes deLíbiaquanempreniaun rescat d'immigrantsa unes 73 milles de la costa, molt lluny de la seva jurisdicció. I la nit de diumenge, es va ordenar la sevaconfiscació.

Arran d'aquesta situació, tres membres de la tripulació del vaixell de rescat d'immigrants es troben encausats a Itàlia i s'enfronten a penes d'entre 4 i 7 anys de presó.

tracking