Diari Més

Municipal

El PDeCAT denuncia la inexistència del pla de prevenció i actuació contra els abocadors il·legals

Nadal recorda que a l’abril farà dos anys que es va aprovar la moció per acabar amb els abocaments incontrolats

Imatge de les muntanyes de runa abocades al terreny.

Apareixen muntanyes de runa al solar que acollirà la nova escola de l'ArrabassadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT ha preguntat a l’equip de govern de Tarragona pel pla de prevenció i actuació contra els abocadors il·legals, encara inexistent a Tarragona. El portaveu del grup municipal, Dídac Nadal, ha recordat que «a l’abril farà dos anys de l’aprovació per unanimitat de la moció impulsada pel grup de tuitaires #TgnTT per posar fi als abocadors incontrolats». En aquest sentit, Nadal assenyala que el govern municipal es va comprometre a complir els acords en un termini d’entre i un i tres mesos, però la realitat és que «actualment el nombre de zones verdes i solars abandonats plens de porqueria és igual o més elevat que fa dos anys».

El grup municipal exposa que la inexistència d’aquest pla de prevenció i actuació fa que els abocadors il·legals continuïn proliferant, «tal com està passant al polígon del costat del barri de la Floresta, en nombroses zones verdes i en noves ubicacions com és el solar que ha d’acollir l’escola Arrabassada». Nadal titlla de «lamentable» que «l’equip de govern es desentengui d’aquesta problemàtica» i afirma que «la neteja i salubritat pública és competència directa i obligatòria de l’Ajuntament de Tarragona».

En la moció aprovada per unanimitat l’abril del 2016 també s’establia que en el termini màxim de tres mesos s’elaborés i presentés un protocol de funcionament de la deixalleria municipal per tal que aquesta sigui més operativa i doni resposta a les incidències actuals. El PDeCAT denuncia que aquest protocol encara no existeix i, per tant, demana al govern municipal que compleixi amb tots els acords d’aquesta moció aprovada per unanimitat.

tracking