Diari Més

Presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona

«Des de la FAVT volem treballar la idea de generar el districte de barri»

«Les entitats han d’intercanviar idees i un representant de l’Ajuntament ha de fer d’interlocutor amb l’Alcaldia perquè conegui les nostres opinions»

Cristina Berrio substitueix Antonio Peco com a presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns.

«Des de la FAVT volem treballar la idea de generar el districte de barri»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com a nova presidenta de la FAVT, quins són els objectius prioritaris de la seva junta?

—Volem treballar la idea de generar el districte de barri, on puguin participar totes les entitats, des de les esportives a les culturals o socials. Es fa a Barcelona i Girona, i funciona bé.

—Com es configuraria?

—Es tracta de crear una taula d’entitats. De fet, a Sant Salvador es va posar en marxa fa dos anys i el resultat és molt positiu. La setmana passada ho vam proposar a Bonavista.

—En què es tradueix?

—L’estiu passat, a Sant Salvador, no tenien casal per als nens i diversos clubs van proposar fer activitats. Es van ajuntar algunes entitats de divers caire per fer coses dirigides als més petits i va funcionar. L’objectiu és unir les entitats d’un barri per fer un intercanvi d’idees.

—Hauria d’haver-hi participació de polítics de l’Ajuntament?

—Ens agradaria que hi hagués un representant municipal, tant perquè ens facilités informació com per fer d’intermediari amb l’Alcaldia. Ens van treure els consellers de barri i això ens va fer mal.

—La seva junta la formen deu persones, de les que buit són dones.

—A les associacions de veïns hi ha moltes dones perquè s’està produint un canvi generacional. Cada cop hi ha més dones presidint associacions. Volem posar el nostre granet de sorra.

—El moviment veïnal va ser molt reivindicatiu en els seus inicis. Ho és ara?

—Ha evolucionat, però estem com a finals dels anys 80 i inicis dels 90. Reivindiquem les mateixes coses. Seguim demanant millors voreres o un enllumenat públic digne. Ens trobem en aquest punt. Els barris s’han envellit, no s’han cuidat, com passa en el conjunt de la ciutat. Pensem que hi ha una mala gestió. De fet, tota Tarragona ha envellit des del punt de vista urbanístic.

—Han fet arribar aquesta impressió a l’Ajuntament.

—Dies enrere ens vam reunir amb regidors del PSC i del PP i els vam comentar qüestions com la necessitat de fer un manteniment dels locals de les associacions. L’actitud va ser positiva i se’ns va dir que es buscaria una solució als locals municipals.

—La FAVT va estar tres anys sense parlar amb l’alcalde.

—Demanàvem reunions, però no ens les concedien. Desconeixem el motiu. El 2017 vam insistir i al desembre va arribar la primera de les reunions. D’aquesta va sortir la creació de dues comissions, una de cultura, festes i serveis socials i, l’altre, d’urbanisme i seguretat.

—Què pensa la junta de temes com el projecte urbanístic de la Budellera.

—Partim de zero, perquè només jo he format part d’una junta. Acabem de començar i, primer, volem informar-nos. De moment, no ens posicionem en temes com la Budellera o els Jocs Mediterranis, però això no vol dir que no ho farem en el futur.

—Modificarà el sistema de treball de la FAVT i la seva relació amb les associacions?

—Ja estem treballant en el canvi de sistema de treball perquè els temps i les reivindicacions han canviat. Volem que les entitats s’impliquen més amb la FAVT, per tenir una major relació.

—Vostè ha estat buit anys a les juntes d’Antoni Peco i amb Quico Pérez, a l’Associació de Veïns del Pilar. De què se sent més satisfeta?

—Gràcies a la FAVT van posar especialistes al CAP de la Granja i ara treballem perquè treguin els barracons de Pediatria. Anem aconseguint coses, com no haver d’anar al CAP a presentar una baixa laboral.

tracking