Diari Més

Política

La Junta de Portaveus manté el punt d'apartar a Laia Estrada de l'Ajuntament

La cupaire ha entrat a la sala després de la decisió dient que ja preveia el que havia passat a la Junta

La portaveu de la CUP, Laia Estrada.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha explicat que van portar l'escrit a la fiscalia el passat 7 de febrer.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Portaveus celebrada aquest matí ha decidit mantenir la proposició d’alcaldia perquè la regidora de la CUP Laia Estrada deixi l’Ajuntament per la seva condemna en el Cas Bershka al ple ordinari del dilluns vinent. La reunió ha servit per esclarir la sol·licitud d’aquest punt, ja que des del govern consideren incompatible el seu càrrec com a regidora amb la sentència de la Audiència Provincial, que la condemna a tres mesos de presó.

Segons ha apuntat la regidora socialista Anna Santos «dilluns es votarà demanar a la Junta Electoral que es cobreixi la baixa de Laia Estrada». Després d’escoltar a tots els membres es procedirà a la votació, «una votació que ja s’ha fet anteriorment amb el portaveu del PDeCAT, Albert Abelló, i la regidora del PP, Maria Isabel Negueruela», ha recordat Anna Santos. Aquest punt serà l’últim de l’ordre del dia i Laia Estrada no podrà exercir el seu dret a vot.

Aquest matí, quan es parlava sobre el tema a la Junta de Portaveus, Estrada no ha pogut ser-hi present. «Així ho ha decidit el secretari, al estar implicada», assegura Santos. Des del seu compte de Twitter, Estrada ha piulat que es trobava fora de la sala esperant «que acabin de tractar el punt de l'ordre del dia de la vergonya amb el que em pretenen cessar».

La regidora de la CUP ha entrat després a la sala de la junta de portaveus i ha decidit marxar afegint que ja preveia el que havia passat a la Junta, tal com ha comentat la regidora socialista.

Per al ple del dilluns també està previst que es tracti el recurs d’UGT sobre les modificacions del catàleg municipal de llocs de treball. Per Santos, «s’espera un plenari llarg, amb moltes mocions però no tan complicat com els anteriors».

tracking