Diari Més

Agrolab nega que marxi de la ciutat i garanteix els llocs de treball

L’empresa traslladarà a Burgos la producció que actualment té subcontractada i mantindrà una part a Tarragona

L'empresa ja havia adquirit uns terrenys al CIm del Camp.

Agrolab es fa enrere d'una inversió que havia de crear prop de 200 llocs de treball a TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agrolab Ibérica, empresa puntera en el sector de l’analítica aplicada als aliments i l’agricultura, va desmentir ahir, de manera oficial, la seva intenció de marxar de Tarragona i traslladar-se al polígon Villalonquéjar, de Burgos, on té previst ampliar les seves instal·lacions, com va avançar ahir El Confidencial. Mesos enrera, l’empresa alemanya va comprar un terreny de 5.000 metres quadrats al Centre Integral de Mercaderies (CIM) i, des de fa anys, disposa de laboratoris tant a Tarragona com a Burgos. L’ajuntament de la capital castellana va manifestar la seva satisfacció per l’ampliació de les instal·lacions que Agrolab té en aquest municipi. L’operació suposarà la creació de més de 150 llocs de treball.

El director comercial i portaveu de l’empresa, Joan Valverde, va negar amb rotunditat a aquesta redacció que Agrolab abandoni Tarragona i va assegurar que «els llocs de feina dels treballadors –una seixantena– estan salvats». Valverde va comentar que l’obertura de noves instal·lacions a Burgos el 2019 «no canviarà res» i, fins i tot, va dir que «encara no hem firmat la compra dels terrenys», per afegir que la voluntat de l’empresa «és créixer a Tarragona».

«Sempre hem estat a Tarragona i a Burgos, i ho seguirem fent», va subratllar Valverde, qui va reconèixer que, arran de la situació política que viu Catalunya, l’empresa «ens va demanar que busquéssim terrenys a Burgos, fet que no significa que marxem de Tarragona, que és on es va fundar l’empresa».

Les declaracions de Valverde contrasten amb el contingut d’un escrit signat pel fundador de l’empresa, l’alemany Paul Wimmer, al que ha tingut accés Diari Més, que fa aproximadament un mes va ser penjat al taulell d’anuncis del laboratori ubicat a la carretera de València, a l’altura dels barris de Ponent. En la nota, Wimmer fa «una declaració sobre la nostra decisió de traslladar el nou edifici a Burgos», una instal·lació que inicialment s’havia pensat ubicar al CIM del Camp de Tarragona. En l’escrit, el fundador del laboratori, un dels més importants d’Europa en el seu àmbit, es mostra contundent amb la situació política a Catalunya a causa del procés, fins al punt de dir que «aquest escenari és una catàstrofe per al nostre negoci» i que «no pensava que activistes polítics poguessin cegar a les persones en l’Europa d’aquests dies».

En un dels paràgrafs, Wimmer comenta que «la nostra decisió de construir el nou laboratori a Burgos es basa en les últimes eleccions –les autonòmiques del 21 de desembre–, on els separatistes van obtenir quasi el mateix poder que abans de les eleccions».

El laboratori que Agrolab Ibérica volia obrir a Tarragona es construirà finalment a Burgos, però l’empresa mantindrà una part de l’activitat. En aquest context, Wimmer assegura, en el document dirigit al col·lectiu de treballadors que «el laboratori de Tarragona continuarà, també després del nou edifici que farem a Burgos, i produirem les mateixes analítiques que fins ara». Wimmer matisa que el futur laboratori burgalès «estarà especialitzat en anàlisis d’aliments». El fundador d’Agrolab Ibérica especifica que «tota l’analítica bàsica d’aliments, que actualment subcontractem a LUFA i a altres laboratoris, s’establirà a Burgos, i l’analítica de l’aigua i l’analítica bàsica d’aliments i pinsos que analitzem a Tarragona es quedarà» en aquesta ciutat.

Wimmer finalitza la nota dient que «prenem aquesta decisió amb gran pesar i tenint un dany financer i un retard en les nostres activitats, però la situació política no ens permet prendre una altra decisió», una mesura que «és irreversible». La previsió és que la construcció del nou laboratori d’Agrolab a Burgos comenci el pròxim mes de setembre i que «la mudança» es porti a terme el maig del 2019, segons l’escrit.

Agrolab invertirà a Burgos prop de sis milions d’euros, segons va informar l’alcalde de la ciutat castellana, Javier Lacalle, qui es va mostrar molt satisfet pel fet que el projecte que l’empresa tenia previst dur a terme a Tarragona viatgi finalment cap a un polígon de la ciutat que presideix.

tracking