Diari Més

Els Jocs Mediterranis esperen atraure més de 50.000 espectadors als recintes

El ministre Íñigo Méndez de Vigo inaugura la reforma del Nou Estadi i destaca la inversió econòmica de l’Estat en el projecte Tarragona 2018

Pla obert de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros; el ministre Íñigo Méndez de Vigo; el president del Nàstic, Josep Andreu, i el delegat Enric Millo, al Nou Estadi sostenint la mascota dels Jocs Mediterranis, 'Tarracus'.

Méndez de Vigo defensa les inversions de l'Estat en els JocsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 50.000 espectadors veuran en directe les competicions que se celebraran en el marc dels Jocs Mediterranis. Aquesta dada l'ha facilitar el ministre d’Educació, Cultura i Esports del govern de l’Estat, Íñigo Méndez de Vigo, durant l’acte d’inauguració de la reforma que s’ha fet al Nou Estadi, seu de l’obertura –22 de juny– i clausura –1 de juliol– de Tarragona 2018, que ha tingut un cost d’1,7 milions d’euros. El ministre ha equiparat el llegat que deixaran amb el dels Jocs Olímpics del 1992 en relació a la ciutat de Barcelona, i ha assegurat que «tan important com la celebració dels Jocs, és l’impacte econòmic que tindrà a la regió».

Un cop finalitzada la visita al Nou Estadi, Méndez de Vigo s'ha desplaçat a l’Anella Mediterrània, on ha rebut informació de les obres de construcció de la piscina olímpica de cinquanta metres, a la que l’Estat destina una partida de tres milions d’euros, i de la resta d’instal·lacions, com el palau d’esports o l’estadi d’atletisme.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Club Gimnàstic, Josep Maria Andreu, han esperat l’arribada del ministre a la porta principal d’accés al Nou Estadi, on Méndez de Vigo ha descobert una placa commemorativa, amb texts en castellà i català. Seguidament, els tres han estat uns minuts a la llotja, on el màxim mandatari de l’entitat grana ha detallat al ministre les tasques de millora realitzades al coliseu tarragoní.

Testimonis directes han estat alcaldes i representants dels municipis seu dels Jocs, i el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, que esperava a la gespa trobar-se amb la comitiva oficial i escoltar els parlaments.

Méndez de Vigo ha iniciat la seva intervenció recordant que el 2015 «el Rei va posar en relleu el compromís amb els Jocs i la unitat dels espanyols cada vegada que fem un esdeveniment internacional». «El treball conjunt és la major de les forces», ha afegit. En aquest context, el ministre ha recordat que el projecte impulsat per la ciutat de Tarragona, que va estar en perill com a resultat que no arribaven les inversions provinents de l’Estat, «el vam decidir, encertadament, ajornar-lo un any per agafar més força i més finançament, i ara veiem que les instal·lacions s’estan materialitzant». Aquestes paraules no han estat escoltades per la major part dels representants dels grups polítics a l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona. Només un regidor de Ciutadans ha fet acte de presència, mentre que la resta de formacions –ERC, CUP, PDeCAT, ICV i Units per Avançar– s'han absentat.

La inauguració de la reforma del Nou Estadi ha comptat amb una minsa representació de la Generalitat de Catalunya. El càrrec més destacat ha estat el del director general d’Esports, Gerard Figueras.

El ministre d’Educació, Cultura i Esports ha tret pit de les inversions econòmiques fetes per l’Estat, «de més de quinze milions d’euros», i de les exempcions fiscals a les quals tenen dret les empreses que inverteixen en els Jocs per un import «d’uns vint-i-cinc milions d’euros». Només en la millora de l’estadi de futbol «s’ha invertit més d’un milió d’euros i, ara, el Govern participa amb tres milions en la construcció de la piscina olímpica de cinquanta metres, que tindrà unes grades per a 800 persones».

Méndez de Vigo ha finalitzat la seva intervenció dient que els Jocs «deixaran un llegat en forma d’inversions esportives i aquest esforç farà de motor de canvi de la zona». «Els Jocs enorgulleixen l’esport i a tots nosaltres, i fan de pont amb la cultura, la societat i el progrés», ha dit el ministre.

El club degà

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, no ha desaprofitat l’acte per recordar que «el Nàstic, fundat el 1886, és el club més antic d’Espanya i nosaltres hem tingut grans campions del món com Gaità Cornet –director tècnic del Comitè Olímpic Espanyol– o Natalia Rodríguez». Andreu ha destacat també que «el futbol va arribar al club el 1914 i, el 2006, vam viure el somni de pujar a Primera Divisió, per segona vegada: ara, estem molt contents perquè a Tarragona es facin els Jocs Mediterranis i per poder col·laborar-hi». El president grana ha qualificat l’Anella Mediterrània com un espai «extraordinari». Precisament, serà en aquesta zona de Tarragona on el club construirà la Ciutat Esportiva. Andreu es va mostrar convençut que «la nostra ciutat organitzarà uns grans jocs, els millors».

Per la seva banda, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, ha dit davant del ministre que «viurem els Jocs amb emoció i puc assegurar que hi haurà un abans i un després». Finalitzat el seu parlament, Ballesteros ha fet entrega a Méndez de Vigo i a la resta de representants d’estaments polítics i esportius de la mascota Tàrracvs, amb la que s'han fotografiat a la manera que ho fan els equips de futbol.

Ballesteros ha assegurat sentir-se «molt content i orgullós per la col·laboració dels governs de l’Estat i de la Generalitat, de les diputacions de Tarragona i Barcelona, i dels ajuntaments que són seus, que no subseus, dels Jocs Mediterranis». L’alcalde ha admès que tot i les dificultats viscudes per l’organització, que van obligar a ajornar-los un any, «hem tirat endavant un projecte que ens il·lusiona i que generarà molts beneficis, entre altres perquè posarà Tarragona i la resta de pobles i ciutats al mapa».

El concert de cloenda

No se sap qui protagonitzarà el concert de cloenda del Jocs Mediterranis, però sí quin estament els patrocinarà. El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha comentat a aquesta redacció que l’ens que dirigeix tindrà una destacada participació en Tarragona 2018, sobretot pel que fa a l’agenda cultural, tant pel que fa a la cessió d’instal·lacions com a l’organització d’activitats.

Andreu ha informat que el Port ja està treballant «en el concert de cloenda, que patrocinem», i ha destacat que «ens sentim molt implicats amb els Jocs». El president del Port ha anunciat que en aigües portuàries se celebrarà una exhibició d’esquí aquàtic, coincidint amb la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

El ministre, seguidor del Nàstic quan era nen

Íñigo Méndez de Vigo ha rebut de mans del president del Nàstic, Josep Maria Andreu, una samarreta oficial del primer equip de futbol. El ministre ha sorprès la concurrència quan ha relatat que «de nen vaig passar molts anys a Coma-ruga i el meu equip era el Nàstic». Méndez de Vigo ha exclamat: «Qui m’havia de dir que un dia inauguraria la reforma del camp». A més, la placa commemorativa que s’ha posat en la porta principal de Tribuna del Nou Estadi recorda: «El ministre d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Núñez, va inaugurar les obres de remodelació de l’estadi de futbol del Club Gimnàstic de Tarragona amb motiu dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018». El ministre no només s'ha endut una samarreta del que havia estat el seu equip en la infantesa, també un llibre sobre la història del club tarragoní.

tracking