Diari Més

Municipal

ERC reclama al govern municipal «regenerar» la Rambla de Tarragona de manera urgent

Els republicans critiquen l’estat de conservació d’alguns elements del principal passeig de la ciutat i diuen que presenta un estat de «degradació»

Imatge d'arxiu de la Rambla Nova.

ERC insta l'equip de govern a actuar urgentment per regenerar la Rambla NovaAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana va expressar dilluns la seva queixa per l’estat en què es troben diversos elements de la Rambla Nova, i va informar del contingut d’una moció al respecte, que presentarà al plenari de l’Ajuntament del pròxim dijous.

Segons els republicans, el principal passeig de la ciutat ofereix una imatge de «degradació», amb rajoles trencades, bol·lards antiestètics o parterres en mal estat, i fins i tot va referir-se a un banc trencat com a conseqüència d’una ventada que hi va haver el passat 27 de desembre i que està per reparar.

ERC reclama a l’Ajuntament que actuï «de manera urgent» a la Rambla Nova per combatre l’estat en què es troben els elements citats, que segons la seva opinió deterioren de manera greu la imatge de la Rambla Nova. El portaveu de la formació republicana, Pau Ricomà, va remarcar que «la Rambla és l’artèria principal de la ciutat i presenta una imatge de degradació en diversos punts». A partir d’aquí, el dirigent d’ERC va afegir que «fem esforços a vegades per impulsar la marca Tarragona, mentre tenim una via principal en un estat deplorable fruit de la deixadesa de l’equip de govern».

Els republicans descriuen diversos elements presents a la Rambla que, en la seva opinió, contribueixen a aquesta imatge de degradació. «Tenim rajoles trencades al llarg de tota la Rambla que són un perill pels vianants, uns bol·lards antiestètics que havien de ser provisionals instal·lats des del mes d’agost, quadres de llum rònecs plens de publicitat i pintades, murs de parterres trencats o rampes que no s’adeqüen a la normativa d’accessibilitat», va relatar Ricomà. El portaveu republicà va demanar a l’Ajuntament que actuï de manera urgent en aspectes quotidians que requereixen manteniment «per dignificar i fer més amable un espai que és de tots».

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC va informar que presentarà al plenari d’aquest dijous una moció en què insta l’equip de govern a actuar a la Rambla Nova. El text, demana «arreglar els desperfectes en bancs, rajoles i parterres; substituir els bol·lards per elements més estètics que compleixin amb la mateixa funció de seguretat, instar els propietaris de locals comercials buits a mantenir-los en bones condicions i desenvolupar un projecte urbanístic per igualar tot el paviment de la Rambla on actualment hi ha rajoles diferents i asfalt». Ricomà va apuntar que, «malauradament, l’estat de la Rambla Nova és un símptoma de què passa en molts punts de la ciutat». «Creiem que és necessari actuar en aquells aspectes quotidians que millorin la qualitat de vida dels tarragonins», va afegir Ricomà.

Per altra banda, la ciutat està a l’espera que els marxants del mercadet tornin al seu d’origen, al voltant del Mercat Central, per conèixer què farà l’Ajuntament des d’un punt de vista urbanístic. Un tram de la Rambla Nova va recuperar el terra d’asfalt quan el mercadet es va traslladar a la Rambla Nova, com a resultat de les obres de rehabilitació que es van fer al Mercat Central, que van comportar la instal·lació d’un envelat a la plaça Corsini. Aquest fet va ser criticat des de diversos sectors ciutadans.

tracking