Diari Més

Diversos incidents a la demarcació de Tarragona pel fort vent

Tarragona és una de les províncies més afectades per les ratxes de vent que han assolit els 89 km/h

Imatge del Carrer Torres Jordi.

Tallat el carrer Torres Jordi per risc de caigua de la bastida, per forts ventsDiar Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Torres Jordi de la ciutat de Tarragona ha quedat tallat, a primera hora del matí, per perill de caiguda de la bastida de les obres de la promoció de blocs Nou Centre, que s'està construint al xamfrà de Torres Jordi amb Vidal i Barraquer.Es tracta d'un dels punts de la ciutat afectats per les ratxes de vent a la demarcació de Tarragona, el qual s'ha reobert al trànsit cap al migdia.

De les nou del vespre fins a les 12 del migdia, els Bombers han rebut un total de 45 avisos a tota la regió de Tarragona i 13 a les Terres de l'Ebre. Entre aquests avisos hi destaca la caiguda d'un mur d'un pati d'una comunitat de veïns del carrer Goya de Tarragona, al número 8, incident que ha deixat la paret molt malmesa però no ha causat ferits. També s'ha alertat d'un semàfor a punt de caure a l'Avinguda Andorra. També al carrer de Cardenal Cervantes ha caigut un tros de façana d'un bloc, incident que no ha tingut afectats. A Calafell, una palmera ha estat a punt de caure i a Montmell van rebre un avís, ahir a la nit, per un arbre caigut a causa del vent que va obligar a tallar la TP-3442 al km7.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tarragona ha tancatl’accés als següents parcs: el de la Ciutat, Saavedra, Amfiteatre, de Bonavista i de la Coma. El consistori ha recomanat als centres escolars, atraves de l’Institut Municipal d’Educació, que avui els infants no surtin al pati, no facin activitats a l’aire lliure i no es concentrin en zones properes a tanques perimetrals que puguin col·lapsar conseqüència de l’acció de les ratxes del vent. Al Patronat Municipal d’Esports s’ha recomanat que facin difusió als diferents centres esportius, que no utilitzin instal·lacions esportives relacionades amb l’esport a l’aire lliure.

Alerta Pla Ventcat

Tarragona és una de les províncies més afectades per l'intens vent que bufa a Catalunya. De fet, Protecció Civil ha activat aquest dimecres l'alerta del pla Ventcat a les zones urbanes del litoral i prelitoral de Barcelona i fins al Baix Camp. En el total de Catalunya, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 269 trucades fins a les dotze del migdia per incidències relacionades amb el fort vent, mentre que Bombers ha rebut 112 avisos.

Algunes de les ratxes de vent més destacades s'han registrat a Tarragona amb 89 km/h i fora de zones urbanes. Per exemple, s'han assolit els 94,7 km/h al l'embassament de Siurana i 72 km/h a Tarragona i Vallirana.

Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en el moment de ratxes més fortes evitar aturar-se prop de murs de tancament o elements similars que podrien cedir a la forà del vent.

Despreniment de façana

Els Bombers de Catalunya han rebut un avís a les 12.55 hores perquè hi havia caigut part de l'arrebossat de la façana del número 6 de la Rambla Vella. El despreniment de l'edifici, que consta de cinc plantes, s'ha produït entre el tercer i el quart pis. Una dotació de Bombers s'ha desplaçat al lloc del fets i ha estat treballant durant una hora.

tracking