Diari Més

Administració

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 17,5 milions d'euros

Les subvencions als serveis escolars augmenten en un 54% la seva dotació per al 2018

El pressupost aprovat pel Consorci s'incrementa un 11,57% en relació al de l'exercici de 2017.

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 17,5 milions d'eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat un pressupost de 17.449.239,81 euros per a aquest 2018. La xifra representa un increment de l’11,57%, respecte al pressupost de l’any anterior que era de poc més de 15 milions d’euros. Les polítiques territorials i socials es veuran afavorides amb aquests pressupostos que tenen també la voluntat de continuar amb el compliment puntual dels compromisos econòmics de la institució per mantenir-la sanejada. Els pressupostos per al 2018 tenen una clara vessant social i prioritzen el benestar de les persones. Així doncs, gran part del volum econòmic es destinarà al desenvolupament de diverses actuacions d’àmbit social, les quals està previst que proporcionin recursos i serveis a les famílies més desafavorides per l’actual situació econòmica. Tot plegat fa que el pressupost prevegi un augment del 45% dels ajuts per a les famílies i les entitats sense ànim de lucre, un conjunt d’ajuts que passen dels 2.524.631 euros al 2017, als 3.664.756 euros en aquest 2018.

L’àrea de Benestar Social, una de les que té major pes en l’estructura pressupostària de l’ens, gestionarà un total de 4,1 milions d’euros. Precisament, aquest departament presentarà canvis de cara a aquest 2018, quan implementarà quatre nous serveis. En concret, es tracta del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), el Servei d’Intervenció Diürna (SIS), el Servei d’Intervenció a les Famílies Extenses (SIFE) i el Servei de Transport a Centres de Dia a les Persones Grans. A banda, l’àrea continuarà gestionant els programes que actualment es presten, com són els equips bàsics, l’ajuda a domicili, immigració, transport adaptat, violència de gènere i urgències socials. El desenvolupament de tots aquests serveis suposarà la contractació de prop de 30 professionals.

Un altre gran paquet d’actuacions previstes per a aquest 2018 és el que engloba les accions relacionades amb el món de l’ensenyament. Les subvencions als serveis escolars augmentaran la seva dotació en un 54%. Concretament, la gestió de les beques menjador rebrà una dotació de 5,7 milions d’euros.

Pel que fa al capítol d’ingressos del pressupost de la Corporació, cal destacar que la partida més important és la de les transferències corrents, que corresponen a la prestació de serveis transferits, bàsicament per part de la Generalitat. Aquesta partida suma 16.634.773,07 euros.

tracking