Diari Més

Ensenyament

Es presenta el projecte 'Montserrat Miralves' d'estades a empreses de l'IES Sant Pere i Sant Pau

L'acte es va fer a la seu de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona

Estudiants, professors i autoritats que an participr a la presentació.

El presenta el projecte 'Montserrat Miralves' d'estades a empreses de l'IES Sant Pere i Sant PauDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona va ser l'escenari, el passat 10 de gener, de la presentació del Projecte Singular 'Montserrat Miralves' de l'Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. L’acte va estar presidit pel regidor d'Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i la directora tècnica de l‘IMET, Montserrat Fortuny.

A la presentció hi van assistir els alumnes de l’Aula Oberta de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Sant Pere i Sant Pau, el Cap d’Estudis del centre, Daniel del Olmo, i la seva tutora, Cristina Arroyo. A més, van estar acompanyats per agents que col·laboren en el projecte com les tècniques de l’Ajuntament, Montserrat Alegret i Anna Vendrell, una representant del responsable dels Centres Cívics, Amat Callen, i una representant del responsable de les consergeries escolars, Manel Santaella.

Un projecte singular és un projecte educatiu de formació integrada per a la millora de l’educació de tot l’alumnat i, en especial, d’aquells alumnes que presenten alt risc de fracàs escolar.

En el cas del projecte 'Montserrat Miralves', que presenta aquest nom com a homenatge a la professora que va iniciar i va promoure l’Aula Oberta a l’Institut Sant Pere i Sant Pau, es tracta un projecte de col·laboració entre l’Institut, l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Educació. L’objectiu principal és oferir la possibilitat que un grup de joves en edat escolar obligatòria realitzin unes estades formatives en centres col·laboradors del municipi.

Aquestes estades representen aproximadament 1/3 de les hores lectives setmanals i pretenen ser una experiència formativa per tal que els alumnes coneguin de ben a prop la realitat del món laboral.

En aquesta experiència educativa intervenen diferents agents de l’entorn de l’Institut, tant serveis públics de l’Ajuntament (Llar d’infants Sant Pere i Sant Pau, Escola de Pràctiques i Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau) com empreses privades del barri (Escola bressol El niuet, Pastisseria Mil·lenni i els tallers mecànics Ma- I- Car i Gya Cars).

En l’acte de presentació, el Cap d’Estudis i la tutora del projecte van agrair tot el suport i la col·laboració de les entitats i empreses que fan possible la realització del projecte.

tracking