Diari Més

Tarragona gira la mirada cap al mar

Joan Rioné va portar aquest diumenge el seu ‘Carrer del Mar’ al Teatret del Serrallo de Tarragona

El teatre del Pòsit de Pescadors es va omplir de referències marítimes.

Tarragona gira la mirada cap al marDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge al matí el Teatret del Serrallo de Tarragona va acollir la sessió Nadal de somni, una activitat amb un títol massa simple per a la proposta que amagava al darrere. Genovesa Narratives Teatrals, o el que és el mateix, Joan Rioné, es va associar amb l’il·lustrador i artista Armand per configurar un espai de creació artística a través del llibre Carrer del mar, publicat per l’editorial Piscina, un petit oceà, del propi Rioné.

Joan Rioné es confessa enamorat del mar, i aquesta debilitat personal ha trobat en l’Armand un còmplice necessari i imprescindible. De la suma d’aquests dos talents n’han sortit diversos llibres i accions com la d’ahir, una proposta profundament raonada i deliciosament executada. Armand va fer volar gavines-penjador pel sostre del Teatret i va fer nedar bancs de peixos-pinzell pels racons. A les parets, Carrer del mar es va desgranar en frases i caixons de fusta. Als caixons –n’hi havia una vintena–, hi navegaven mariners, hi flotaven illes i s’enamoraven les parelles.

Els nens que ho van voler, van continuar les històries de cada caixa i les van deixar escrites en papers a la paret. També van fer peixos de paper i van acolorir i retallar gegants. La sessió es va cloure amb una sessió de teatre a càrrec de Joan Rioné, que va presentar l’espectacle basat en el llibre davant un auditori que va omplir el Teatret i que va seguir amb entusiasme una posada en escena amb el segell Rioné.

Carrer del Mar és un espectacle que va ser presentat a la Fundació Miró de Barcelona, mentre que del llibre homònim, escrit per Joan Barrets –un dels molts alter ego de Rioné–, i il·lustrat per Mar Borrajo, ja se n’han fet dues edicions.

El teatre del Pòsit de Pescadors de Tarragona es va inaugurar l’estiu del 2016 després de la remodelació que hi va fer el Port de Tarragona, que el 2011 va comprar l’edifici a la Confraria de Pescadors. L’espai havia estat el centre social de la Confraria, i per tant un lloc molt estimat pels veïns del Serrallo. Amb la seva recuperació la ciutat ha guanyat un escenari, que si bé presenta unes dimensions reduïdes, resulta perfecte per a accions de petit format com la que es va fer diumenge.

Gestionat pel mateix Port de Tarragona, aquest Nadal el Teatret acollirà diversos espectacles de música i dansa, el divendres 22 de desembre l’Associació Tecletes hi farà cagar el seu tió, i ses Majestats els Reis d’Orient faran els seus parlaments des del seu balcó la tarda del 5 de gener, abans d’iniciar la cavalcada pels carrers de la ciutat.

Aquest nou escenari va néixer per donar cabuda a actes festius, concerts, xerrades i exposicions de les entitats del barri del Serrallo però també de la resta de la ciutat de Tarragona, que a poc a poc se n’està enamorant. Amb altres escenaris tancats, sembla que Tarragona, com Joan Rioné, comença a girar la vista cap al mar.

Hi va haver un taller de peixos amb l'Armand.

Tarragona gira la mirada cap al marDiari Més

tracking