Diari Més

Societat

L'arxiu del Port de Tarragona digitalitza fons del 1790 al 1804

S'han incorporat un total de 19.500 imatges digitals

Imatge aèria del moll de química del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona es promociona com a enclavament per a líquids a granelCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arxiu del Port de Tarragona ha digitalitzat fons del 1790 al 1804, fet que suposa la incorporació de 19.500 imatges digitals, consultables des de la pàgina web de l'enclavament tarragoní.

Segons informa avui l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), s'ha digitalitzat una part dels llibres de Certificats i Lliuraments del fons de la Junta protectora de les obres del port de Tarragona, l'organisme que gestionava el port entre 1790 i 1836.

Es tracta de 31 volums, dels anys 1790 al 1804, en els quals queda reflectida l'activitat econòmica del Port de Tarragona en aquells anys, en forma de dos documents bàsics: els certificats i els lliuraments.

També inclou llistes de les revistes diàries que es feien als presidiaris que treballaven en les obres, per exemple, o factures de proveïdors.

Els lliuraments són documents comptables en els quals s'autoritza al tresorer a fer un pagament, mentre que el certificat dóna fe d'haver-se executat una tasca determinada per un tercer i el consegüent cobrament d'aquest servei.

La sèrie de certificats i lliuraments incorporada és molt completa, només falta el corresponent als anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès.

En total, són unes 19.500 imatges digitals disponibles en línia en la pàgina web del Port de Tarragona en l'apartat d'Arxiu Digital que l'any 2016 va tenir 976.913 visites.

La digitalització de documents als arxius té una doble finalitat: multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa.

tracking