Diari Més

Animals

Denuncien als Mossos l'atropellament d'un gat protegit de la Part Alta

Alguns veïns van veure com el conductor va passar més d'una vegada per sobre de l'animal segons les entitats denunciants

El gat Helio atropellat mortalment.

Denuncien als Mossos l'atropellament d'un gat protegit de la Part AltaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'atropellament del gat Helio la nit del passat divendres, a la cruïlla del carrer Mediona amb Misser Sitges, ha estat denunciat davant la Guàrdia Urbana per l'associació Tarraco Gats i per l'Associació de Veïns la Catedral. Els fets van succeir a dos quarts de dotze de la nit i el protagonista va ser el conductor d'un vehicle que, segons les dues entitats, no està autoritzat a accedir-hi a l'interior de la Part Alta, fet que només està permès als privats residents en aquest barri de Tarragona.

El president de l'entitat veïnal, Jordi Ferré, ha explicat a aquesta redacció que Helio era un dels animals que «té controlats Tarraco Gats», que quan es trobava al carrer «va ser atropellat per un individu que va passar amb el seu cotxe a molta velocitat i el va matar». Ferré va mostrar-se indignat pel fet que «en dues ocasions va fer marxa enrere per rematar-lo».

Ferré va comentar que «uns veïns van prendre nota de la matrícula i del color del cotxe, informació que vam traslladar a la Guàrdia Urbana, i de la mateixa manera que ja sabem qui és i on resideix, esperem que la policia local de Tarragona faci la seva feina». El president de l'Associació de Veïns la Catedral va explicar que «el vehicle va ser vist al carrer de l'Abat amb els quatre intermitents posats» i va lamentar que l'autor de l'atropellament, pel que sembla una persona resident a la zona centre de Tarragona, «tingués una actitud covarda i fugís». L'Associació veïnal junt amb Tarraco Gats han interposat denuncia als Mossos d'Esquadra aquest matí.

El president de l'entitat veïnal va mostrar-se molt dolgut per l'atropellament del gat. «Helio era un gat molt estimat i presentant la denúncia esperem que no torni a repetir-se fets tan lamentables com el produït la nit del divendres». Ferré va afegir que «una persona que atropella un gat i, després, li passa dues vegades més pel damunt, té un instint criminal i potser és capaç de fer el mateix amb una persona».

Eva Núñez, presidenta de l’Associació Tarraco Gats, apunta que «hem interposat una denuncia als mossos d’Esquadra perquè estem cansat que matar un gat de carrer quedi impune i més quan el maltractament està tipificat en l’ordenament jurídic» i ha afegit que «lluitem per donar a aquests animals la dignitat que mereixen i estem cansats del poc suport administratiu que rebem per aconseguir-ho però, a partir, d’ara farem el que calgui perquè això no torni a pasar».

Els gats dels carrers de la Part Alta están tots esterilitzats i formen part del Projecte Gats Urbans de Tarragona que des de les Associacions GAIA Tarragona i Tarraco Gats es controlen i protegeixen amb el vistiplau de l’Ajutnament de Tarragona. En aquest sentit, el consistori compta ja amb una ordenança que vetlla per la protección dels gats de carrer i les seves colònies. El maltractament del qual està contemplat tant en la nova ordenança com en la llei de protección animal de Catalunya.

tracking