Diari Més

Entitats

'DeTemporadaTGN' ratifica la prohibició dels calendaris i vol una rectificació pública

El col·lectiu de fotògrafs tarragonins critica que la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, «ha posat en dubte la nostra paraula i versió dels fets»

Imatge de la portada del calendari que ha generat el conflicte.

'DeTemporadaTGN' ratifica la prohibició dels calendaris i vol una rectificació públicaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu de fotògrafs tarragonins anomenat deTemporadaTGN reclama la rectificació pública de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, per les seves paraules sobre els fets relacionats amb la prohibició de venda de calendaris grocs al Mercat Central de Tarragona per «connotacions polítiques». Aquest dissabte, els fotògrafs es disposaven a vendre els calendaris a la seva paradeta del Mercat quan, segons el col·lectiu, un treballador de l’empresa municipal els va prohibir la venda dels productes. La notícia es va estendre a través de les xarxes socials i Ferrando va sortir al pas d’aquestes informacions assegurant que «no hi ha hagut cap prohibició en la venda», prenent com a mostra les fotografies de gent comprant el calendari. Ahir, deTemporadaTGN no sols va ratificar els fets, sinó que va demanar, mitjançant un comunicat, la rectificació pública de la presidenta de l’empresa municipal per «haver posat en dubte la nostra paraula i versió dels fets».

«Davant dels fets succeïts el dissabte 16 de desembre, des del col·lectiu deTemporadaTGN, volem deixar clar els fets tal i com van succeir, sobretot després de les declaracions de la Sra. Elvira Ferrando, Presidenta d’ESPIMSA, on ha posat en dubte la nostra paraula i versió dels fets, i a la qual demanem una rectificació pública». Aquestes són les primeres paraules del comunicat que el col·lectiu de fotògrafs va fer públic ahir.

L’entitat, nascuda amb l’objectiu de dinamitzar culturalment la ciutat, va arribar al mercat del Fòrum de la Ciutat l’any 2014 per «poder apropar la fotografia al carrer». Enguany, i segons relaten els protagonistes, se’ls va presentar l’oportunitat de canviar d’emplaçament i arribar al Mercat Central de Tarragona. «Fet que acceptem amb molta il·lusió, ja que ens situa al epicentre comercial de la ciutat i ens permet apropar el nostre treball a nous públics», expressen.

El mes de novembre, el col·lectiu va començar a pensar idees pel calendari de l’any 2018. Des d’Espimsa, i en motiu de la inauguració del nou edifici, se’ls va proposar una temàtica sobre els mercats del món. El Mercat es feia càrrec dels costos de producció del calendari, que portaria també el logotip del Mercat Central.

Després de presentar la primera prova als tècnics del Mercat, els fotògrafs van veure com la proposta no era ben rebuda. Els motius, el color groc de la portada i un cartell d’una fotografia on hi havia escrit «155 euros per quilo». Ambdós factors no van agradar al Mercat per les seves «connotacions polítiques». «Aleshores ens comuniquen que ells no es faran càrrec dels costos del calendari si no treiem la fotografia en qüestió i canviem la portada de color», relaten els fotògrafs.

Acte seguit, el col·lectiu es va reunir per prendre una decisió. «Decidim comunicar-los-hi que seguirem endavant amb el calendari tal i com estava pensat, i que nosaltres assumirem els costos de producció del calendari 2018, desviculant-lo del Mercat Central i sense cap logotip», expliquen. El col·lectiu va decidir portar els calendaris per vendre a la parada aquest dissabte. Un dia abans, però, asseguren que se’ls va comunicar la prohibició dels mateixos pel seu «contingut polític». Tot i això, van decidir seguir amb els plans perquè «no ho consideràvem així». Dissabte, en arribar al recinte de la plaça Corsini, «un treballador del Mercat es dirigeix a nosaltres i ens comunica l’ordre de que no podem vendre aquest el calendari 2018 Mercats del Món perquè té una certa connotació política».

La polèmica notícia es va estendre a les xarxes socials i, acte seguit, Elvira Ferrando va negar la prohibició de la venda dels calendaris. Ahir, després de fer-se públic el comunicat de deTemporadaTGN, aquest mitjà va posar-se en contacte amb la presidenta de l’empresa municipal. Ferrando, però, no va voler fer noves declaracions i es va remetre a les paraules que va pronunciar dissabte.

tracking