Diari Més

Veïns del Passatge del Sol critiquen una actuació urbanística al seu carrer

Demanen a l’Ajuntament que posi nou asfalt al carrer i que habiliti una zona verda per aparcar

Els veïns del passatge diuen que aquest pas de vianants pintat a terra no condueix a cap lloc.

Veïns del Passatge del Sol critiquen una actuació urbanística al seu carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intervenció urbanística que l’Ajuntament ha dut a terme al Passatge del Sol, carrer localitzat en les proximitats de l’Amfiteatre i a la part del darrera del Col·legi del Miracle, ha estat fortament criticada per un grup de veïns, que,, fins i tot, han presentat signatures davant de l’OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana). Anna Alegre, representant dels veïns, va comentar ahir a aquesta redacció que l’Ajuntament «va fer una actuació el 7 de novembre passat del tot desmesurada i sense cap sentit comú», en un petit carrer que no té sortida.

Els veïns acompanyen les signatures amb diversos textos, en els quals mostren «el nostre total desacord amb aquesta actuació que ha consistit a senyalitzar dos carrils, un d’entrada i un de sortida, construir una petita vorera pels vianants que s’inicia al bell mig del passatge, i pintar dos passos de vianants, un dels quals acaba directament en una paret». Els residents consideren que «s’han comés una sèrie de despropòsits que, a més, han provocat l’eliminació de la zona d’aparcament que existia en aquest carreró».

Aquest col·lectiu reclama altre tipus de millores, que consideren més necessàries. «Fa molts anys que no es fa cap mena d’actuació i el paviment es troba en un estat lamentable, ple de bonys, i la il·luminació és precària i està obsoleta», la qual cosa facilita que es produeixin «actes de vandalisme». Els veïns denuncien també que al Passatge del Sol «no hi ha cap paperera, mentre que un mur està ple de grafitis i, a més, comença a estar escardat». «Reclamem tenir les millores de les quals ja en disposen els carrers adjacents al nostre», diuen els veïns en l’escrit presentat a l’OMAC.

Zona verda per aparcar

Per altra banda, el col·lectiu signant demana que la zona d’aparcament sigui pintada de verd, no de blanc com està ara perquè pugui aparcar tothom, amb la finalitat que les comptades places que hi ha puguin estar a disposició de les persones residents, i que s’incloguin carrers pròxims com Robert d’Aguiló, plaça Arce Ochotorena o Mestre Benaiges. Per evitar que «els vehicles estacionen malament a l’entrada del carreró, s’ha suprimit tota la zona ben habilitada que hi havia, quan amb la simple instal·lació de dos pilons a cada costat s’hauria evitat el problema», va indicar el grup de veïns, el qual espera que l’Ajuntament prengui nota de les seves reclamacions.

tracking