Diari Més

L'Associació Pessebrista mostra 11 diorames a Sant Antoni de Pàdua

L’exposició recull els primers anys de vida de Jesús i es pot visitar fins al 14 de gener

En aquest diorama que s'exposa s'aprecia al detall la qualitat del treball realitzat.

L'Associació Pessebrista mostra 11 diorames a Sant Antoni de PàduaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Antoni de Pàdua (Rambla Nova, 105) acull, fins al 14 de gener, una important col·lecció d’onze diorames creats per membres de l’Associació Pessebrista de Tarragona, entitat fundada fa 89 anys. El seu president, Josep Maria Borrut, ha comentat a aquesta redacció que, entre les característiques de la mostra, destaca el fet que «presentem les diverses escenes de manera cronològica per resseguir els primers anys de vida de Jesús, des del festeig dels pares a quan jugava al carrer amb altres nens i la fugida d’Egipte». Borrut va subratllar que «és una de les millors exposicions que es fan a Catalunya i la gent que la visita queda molt contenta». «Hi ha gent d’Itàlia i de Navarra que venen tots els anys», va remarcar.

Els diorames és el resultat del treball artesà que fan socis de l’entitat, tant de manera individual com en grup, i fins i tot es mostren peces úniques que «els socis encarreguen a escultors, fet que les persones enteses ho valoren molt», va dir Borrut, per afegir-hi que els autors «escullen les temàtiques, però també els podem dir quin motiu poden treballar». En l’exposició d’enguany participen més de vint persones que fa temps que treballen en l’elaboració dels diorames. L’entitat tarragonina té actualment prop de 120 socis.

Fa uns anys, el món del pessebrisme no va passar pel seu millor moment, però actualment l’afició «ni puja ni baixa» i està passant per un bon moment. Borrut va indicar que la federació catalana disposa d’una seixantena d’entitats.

tracking