Diari Més

El Cor Ciutat de Tarragona es queda sense local per la denúncia d'un veí

La resta de seccions han deixat l’Antiga Audiència també perquè el denunciant va protagonitzar una desagradable situació

Un dels assajos del Cor Ciutat de Tarragona a l'Antiga Audiència de Tarragona.

El Cor Ciutat de Tarragona es queda sense local per la denúncia d'un veíCor Ciutat de Tarragona/Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una vintena d’anys assajant a l’Antiga Audiència, el Cor Ciutat de Tarragona s’ha quedat sense local d’assaig per les queixes d’un veí que ha denunciat l’entitat per haver superat, suposadament, els decibels permesos. Tot i que la denúncia només afectava els assajos del Cor Ciutat de Tarragona, la resta de seccions de l’entitat s’han vist obligades a abandonar l’edifici per un «desagradable» incident que va protagonitzar el mateix veí denunciant la passada setmana.

El Cor Ciutat de Tarragona està assajant aquests dies a un altre espai de l’Antiga Audiència, a la sala d’actes, provisionalment i mentre es busca una alternativa de forma urgent. Els assajos dels Rossinyols de Tarragona –els cantaires més petits–, el cor Adagio i les classes de cant es duen a terme ara, també de forma provisional, al bar del Metropol.

Tota la problemàtica va començar al mes d’abril, quan un veí que ocupa un dels habitatges que toca amb l’edifici va presentar una denúncia a l’Ajuntament de Tarragona en la qual es queixava del volum dels assajos del Cor Ciutat de Tarragona. «Va acompanyar la denúncia d’un estudi audiomètric, fet per una empresa privada i que reflectia que, de nou a deu de la nit, se superava, però en molt poc, els decibels permesos», explica Margarida Aniorte, presidenta del Cor Ciutat de Tarragona. El mes de novembre passat, l’Ajuntament va resoldre la denúncia a favor del veí i va oferir la sala d’actes de l’Antiga Audiència per assajar mentre es busca un altre espai municipal.

«Per l’horari, la denúncia només afectava els assajos del Cor Ciutat de Tarragona, així que la resta d’activitats de les altres seccions es van continuar realitzant a l’Antiga Audiència», afegeix. Així va ser fins a la setmana passada, quan el mateix denunciant va irrompre en un assaig de tarda dels més petits. Segons la presidenta, va aparèixer queixant-se i provocant una desagradable situació que, finalment, la directora del cor, va aconseguir reconduir. «Va aconseguir calmar-lo, però se’ns van posar els pèls de punta. L’endemà ens vam reunir amb els pares dels més petits per informar-los d’aquest episodi i per dir-los que no ens volíem arriscar a viure res igual», diu Aniorte.

Amb bona acústica

L’Associació Cor Ciutat de Tarragona no té prou recursos econòmics per a realitzar un altre estudi audiomètric per contrastar el que ha presentat el veí. D’altra banda, trobar un local d’assaig no serà tan senzill, perquè es necessita que el nou espai tingui una acústica adient. «El Cor Ciutat de Tarragona el componen una cinquantena de persones. La sala d’assaig no pot tenir massa ressonància, però tampoc pot ser un local on el so quedi esmorteït. No ens serveix qualsevol espai», detalla Aniorte. «D’altra banda, som una entitat amb diverses seccions. Tenim patrimoni que cal conservar. Disposem d’un arxiu i necessitem un despatx. Realitzem activitats en horari diürn, a excepció dels assajos del Cor», explica la presidenta del Cor Ciutat de Tarragona.

Una de les alternatives possibles és la Capsa de Música de Tarragona, l’equipament municipal destinat a la creació i difusió de la música que es va obrir a la Tabacalera. Compta amb sala de concerts i bucs d’assaig. «Pròximament realitzarem una visita a aquest espai per comprovar si és adient i si reuneix totes les condicions necessàries», finalitza Margarida Aniorte.

L’Associació Cor Ciutat de Tarragona compta amb més d’un centenar d’associats. Només el Cor Ciutat té amb una cinquantena de membres, Els Rossinyols i Adagio, una trentena més respectivament.

tracking