Diari Més

Convencions

Tarragona sent la força d'Star Wars

La ciutat ha acollit la primera convenció dedicada a la saga

En motiu de la convenció Starraco Wars.

Desfilada d'Star Wars (2)Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’univers d’Star Wars va protagonitzar ahir una trobada a la Rambla Nova, a la zona dels Despullats, on es van concentrar prop de quatre-centes persones, la majoria famílies amb nens petits que portaven les clàssiques espases làser, i alguns, també, amb màscares de Darth Vader o dels soldats. Un centenar de personatges de la saga cinematogràfica creada per George Lucas, van intervenir en una concentració a la qual s’hi va sumar més públic, com a resultat de la proximitat de la Fira de l’Oli de Siurana. Posteriorment, es va dur a terme una desfilada fins a la plaça Verdaguer.

Per una de les voreres de la Rambla Nova van aparèixer els membres del grup abillats amb la vestimenta característica dels personatges de la Guerra de les Galàxies, encapçalats pels robots R2-D2 i C-3PO. La seva aparició va ser aclamada per les persones concentrades al voltant del monument, els quals van esperar estoicament l’inici de l’activitat, que va començar amb mitja hora de retard.

La concentració i la desfilada van formar part de la clausura de la convenció Starraco Wars, que es va celebrar el dissabte i el diumenge passats al Palau Firal i de Congressos, organitzada per l’Associació Star Wars de les Terres de l’Ebre R2-T4.

El públic assistent a la trobada dels Star Wars va coincidir amb el que va visitar la Fira de l’Oli, que es feia en el mateix indret, quan va començar la desfilada. Els personatges de la saga i els seus seguidors van passar pel centre de la Rambla Nova, en el petit espai que quedava entre les casetes de les cooperatives, barrejant-se els uns amb els altres. El destí era la plaça Verdaguer, on va finalitzar.

En el curs de la primera edició d’Starraco Wars es van realitzar un elevat nombre d’activitats relacionades amb la Guerra de les Galàxies. Els assistents van gaudir de desfilades de personatges de la saga a càrrec de diverses associacions, això com en un concurs de cosplay, aprendre coreografies amb espases làser o bé comprar en les Star Wars Store, botigues de material de la saga repartides per les instal·lacions.

Aquesta primera edició ha nascut amb un objectiu benèfic, ja que part de l’import de l’entrada cobrada als assistents serà donada per l’organització a les associacions Sanfilippo Barcelona i Cistinosi Espanya. A més, els participants va poder fer col·laboracions d’1 euro amb finalitats benèfiques i sense ànim de lucre.

En motiu de la convenció Starraco Wars

Desfilada d'Star Wars (1)Cristina Aguilar

tracking