Diari Més

Patrimoni

Tarragona commemora els 17 anys des que és patrimoni mundial de la humanitat

El diumenge 3 de desembre s'obrirà a la ciutadania els recintes patrimonials de la ciutat i a més es faran recreacions històriques

Imatge de la tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, aquest dijous 23 de novembre.

Tarragona commemora els 17 anys des que és patrimoni mundial de la humanitatMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona commemora el 17 aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial. El diumenge dia 3 de desembre s’obrirà a la ciutadana tots els recintes patrimonials de la ciutat com són les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia, als que s’hi sumaran el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians i les vil·les romanes de Centcelles i els Munts.

Durant el matí, a més de l’accés lliure i gratuït, també es podrà gaudir de 'Històries de Tàrraco', es tracta de recreacions històriques per veure i sentir com vivien alguns dels habitants de l’Antiga Tàrraco. Des de les 11 hores i fins les 14.30 hores es podran veure recreacions com els gladiadors a l’Amfiteatre, les supersticions i màgia en una ciutat romana al Circ i les religions i sacerdocis d’època romana al Pretori.

Com a novetat d’aquest any, l’Escola Municipal de Música i El Tecler també participen en els actes de celebració i oferiran recitals de música en viu a diferents punts de la Part Alta. Així a les 11.30 hores, a l’entrada de les Muralles, alumnes de l’AMTP El Tecler interpretaran peces castelleres; a les 12.40 hores ho faran els alumnes de l’Escola Municipal de Música els quals interpretaran el Cant dels Ocells a l’Amfiteatre, himne de la ONU, i les actuacions musicals clouran al Fòrum de la Colònia a les 13.30 hores on es podran sentir cançons de la Patum de Berga.

El dia 30 de novembre, es lliurarà la distinció municipal Premi Tàrraco en reconeixement a l’entitat o persona que durant l’últim any hagi dut tasques a favor de la conservació i difusió del patrimoni mundial de la ciutat. En aquesta segona edició, el guardó és per la Fundació Privada Mútua Catalana. L’acte de lliurament serà a les 6 de la tarda a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori.

tracking