Diari Més

Municipal

Els serveis socials de la Part Baixa compten amb un nou local

Les noves dependències estan situades al número 9 del carrer Nou de Santa Tecla

A les noves dependències es realitza la primera acollida a l'usuari i s'atén a la gent gran i els temes relacionats amb la Llei de Dependència.

Els serveis socials de la Part Baixa compten amb un nou localAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona ha ampliat les seves dependències d’atenció al públic a la Part Baixa de la ciutat amb l’obertura d’un nou local al carrer Nou de Santa Tecla. Aquest nou centre complementa al que hi ha al carrer Misericòrdia, que ha quedat petit a causa de l’augment de persones ateses.

El Centre de Serveis Socials de la Part Baixa atén els habitants dels carrer adjacents al sud de la Rambla Nova i de l’avinguda de Roma fins al riu Francolí, un total de 46.736 persones que representen el 22,5% de la població. Des del mes d’octubre, en el centre de serveis socials del carrer Nou de Santa Tecla es fa la primera acollida a l’usuari i s’atén a la gent gran i els temes relacionats amb la Llei de Dependència. Al local del carrer Misericòrdia hi ha el tractament d’adults, infància, família, joves i la violència de gènere.

El nou local dedicat a Centre de serveis socials, al carrer Nou de Santa Tecla, número 9, ja era de propietat municipal. Té una superfície de 147 m2, disposa de recepció, dues sales d’atenció al públic, serveis i sala de reunions. El cost de la remodelació ha estat de 4.100 euros.

L’horari d’atenció dels dos centres de serveis socials de la Part Baixa és de 9 a 14 hores de dilluns a divendres; a més, el centre del carrer Misericòrdia, núm. 14, també obre els dilluns i dimarts per la tarda, de 16 a 18.30 hores.

Més de 1.500 famílies ateses el 2016

Durant els dos darrers anys, el Centre de serveis socials de la Part Baixa ha incrementat el nombre d’atencions a les famílies. L’any 2016 es van atendre 1.578 famílies, 262 més que el 2015, que van ser 1.316. Les necessitats que s’atenen són molt diverses, però l’atenció a la gent gran és molt important perquè és la zona de la ciutat amb més sobre envelliment. Els serveis d’atenció estan formats per un equip de 14 persones, entre treballadors socials, educadors socials i auxiliars, entre d’altres.

tracking