Diari Més

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels Jocs

L’Ajuntament farà un concurs destinat a les persones interessades a fer-se amb la concessió i que el nou al·licient lúdic sigui una realitat en pocs mesos

Imatge virtual de l'embarcador del llac de l'Anella.

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels JocsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llac construït a l’Anella Mediterrània, epicentre dels Jocs Tarragona 2018, comptarà amb un servei de barques d’esbarjo, un nou atractiu del qual disposarà la ciutat en una zona que està sofrint un canvi radical. L’embarcador ja és una realitat. El següent pas serà la convocatòria d’un concurs públic per part de l’Ajuntament per escollir l’empresa que tindrà la concessió, va manifestar ahir a aquesta redacció el comissionat dels Jocs i regidor Javier Villamayor.

L’embarcador, localitzat pròxim a l’espai on Ikea obrirà la seva botiga a Tarragona en els pròxims mesos, disposa de quatre punts d’amarra. L’estructura està formada per una passarel·la d’accés amb baranes, mentre que l’embarcador pròpiament dit ocupa una superfície de 8x2,5 metres i disposa d’un sistema basculant format per sis flotadors. Aquesta mesura ha estat adoptada amb l’objectiu que l’embarcador s’adapti a les fluctuacions del nivell de la làmina d’aigua. La profunditat del llac és d’un metre i mig.

L’accés a la zona aquàtica es fa des del vial perimetral de l’Anella.

El llac s’alimenta de les aigües recollides pels dipòsits antidescàrregues del sistema unitari de la zona on es construirà Ikea i del sector PP-10, localitzat a la zona de la T-11, coneguda popularment com a autovia de Reus.

Amb la finalitat de garantir una bona qualitat de l’aigua, el llac disposa d’un cabal de recirculació per evitar l’aparició d’episodis d’eutròfia. Aquest sistema recull les aigües des del desguàs i les condueix un altre cop fins a la zona nord del llac. L’objectiu és que el llac pugui rebre les barques d’esbarjo coincidint amb la celebració dels Jocs Mediterranis.

Villamayor va comentar que el servei de barques és una nova proposta lúdica que oferirà la ciutat de Tarragona i que complementarà aquesta zona del terme municipal en creixement, ja que, a més de les diverses instal·lacions esportives que hi haurà, a pocs metres de distància també es construirà un barri.

El mirador del llac

Juntament amb l’embarcador, el llac ja disposa d’un mirador que s’endinsa uns metres els visitants perquè puguin situar-se damunt de l’aigua i observar la natura de vegetació lacustre que s’ha plantat. A més, aquest espai de l’Anella Mediterrània també disposa d’espècies com salze blanc, vem, àlber, freixe de fulla estreta i pollancre. En el tram final del mirador hi haurà un panell explicatiu de la vegetació i fauna aquàtica de la zona.

El mirador tindrà el seu accés des del vial perimetral de paviment imprès de formigó que envolta el llac. Com succeeix amb l’embarcador, el sistema emprat també és basculant per tal que es mantingui en ple ús amb independència dels canvis de nivell d’aigua que es puguin operar en el llac. El sistema constructiu segueix el mateix criteri que l’aplicat en l’embarcador.

Per altra banda, ahir van començar les obres de construcció de la piscina de 50 metres, pressupostades en dos milions d’euros que aporta el Consell Superior d’Esports i una durada de sis mesos. La intenció és que la piscina dels Jocs pugui rebre les primeres activitats la pròxima primavera.

Mirador que permet el visitant situar-se damunt l'aigua, construït amb un sistema basculant per adaptar-se a les fluctuacions del nivell hídric del llac.

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels JocsCedida

L'embarcador del llac de l'Anella Mediterrània.

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels JocsCedida

La vegetació ja està omplint la zona del llac.

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels JocsCedida

Al llarc de l'Anella hi haurà un servei de barques d'esbarjo.

Una empresa gestionarà el servei de barques d'esbarjo a l'Anella dels JocsCedida

tracking