Diari Més

Patrimoni

La jornada de portes obertes de l'Arqueològic rep visitants d'arreu

Una alemanya resident a Escòcia descobreix la potència dels mosaics

Barbara Illner i la seva família contemplen el mosais de la Medusa al MNAT.

La jornada de portes obertes de  l'Arqueològic rep visitants d'arreuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És alemanya, resideix a Escòcia amb la seva família i ahir va ser una de les visitants del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), coincidint amb la celebració d’una jornada de portes obertes. Barbara Illner aprofita els quatre dies que passarà a Tarragona per conèixer el territori. «Després –de visitar la seu del MNAT a la plaça del Rei, anirem a Reus», va dir. «Abans, hem estat a l’Amfiteatre i a la vila dels Munts, i també volen anar a Centelles». Aquest comentari el va fer a la sala dels mosaics i mentre quedava captivada per la perfecció del conegut com Medusa. Illner no va dubtar a dir que «del que he vist fins ara al museu, el que més m’ha impactat són els mosaics».

Carlos García, un jove castellonenc que anava acompanyat dels seus pares, va sortir encantat de la sala del museu on es visita una exposició dedicada a Centcelles, una mostra que, a terra, reprodueix les pintures que es conserven al sostre de l’edifici de Constantí. La mare va explicar que «hem vingut des de Castelló a passar el dia a Tarragona: jo ja havia estat, però feia molt temps». Els següents destins que els esperaven eren l’Amfiteatre i el Pont del Diable.

Salva de Torres és un tarragoní que «feia molts anys que no venia al museu». Ahir ho va tornar a fer «aprofitant una visita d’uns amics de Figueres». Les estàtues augustals i la seva mida van causar sensació als membres del grup.

tracking