Diari Més

Via Pública

Acaben les obres del parc Saavedra, que tancarà les seves portes a la nit

S’han ampliat els punts de llum, s’ha millorat la jardineria i s’han reposat alguns dels jocs infantils malmesos

Imatge dels nous elements de jocs infantils que s'han instal·lat al parc Saavedra.

Acaben les obres del parc Saavedra, que tancarà les seves portes a la nitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma integral del Parc Saavedra ja ha acabat. Amb la col·locació d’una tanca perimetral al recinte per preservar-lo de l’incivisme nocturn, es dóna per finalitzada una remodelació que va començar el mes de març. La reforma ha servit per ampliar els punts de llum, millorar la jardineria i reposar alguns dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps, que s’han canviat per elements nous.

«El Saavedra és un parc gran amb una superfície de 6.000 metres quadrats, històric i únic al centre de la ciutat. Calia una reforma per dignificar-lo i crec que ara, que està millorat, s’ha convertit en un punt de trobada de les famílies, com ja ho és el també nou parc de la Plaça dels Infants o el de la Plaça Verdaguer», explica el regidor de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín. La primera de les actuacions es va centrar en la millora de la jardineria. En concret, es va consolidar l’espai verd del monument en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas.

Una altra de les intervencions més importants també va ser el reforç de la il·luminació. Es van afegir tres fanals nous amb tecnologia LED i es van canviar les pantalles i les làmpades dels 12 fanals ja existents, també amb LED. Amb aquesta millora s’ha guanyat en seguretat, un dels objectius que tenia aquesta reforma integral.

Tanca perimetral

Finalment, es va col·locar un forrellat per tancar el recinte durant la nit, com antigament ja hi era, amb l’objectiu de preservar aquest espai, força degradat per l’incivisme que pateix. Es tracta d’una mesura que ja s’aplica a altres parcs com el de la Ciutat, el de l’Amfiteatre i, des de fa també alguns dies, al de la plaça de l’església de Bonavista. A Tarragona són 4 els parcs que es tanquen a les nits: el de l’Amfiteatre, el de la Ciutat, el de la Coma i el de l’església de Bonavista. Obren a les 07.00 hores i fins a les 23.00 hores a l’hivern i fins a les 24.00 hores a l’estiu. Un altre dels canvis més significatius és la creació d’un circuit de bicicletes i patins amb ratlles i senyalització horitzontal. Es tracta d’un element que ajuda a visibilitzar aquest espai.

Jocs infantils

L’espai dedicat als jocs infantils era un dels que es trobava més degradat. Per aquest motiu, la reforma integral del parc es va centrar en reparar els malmesos i la Brigada Municipal n’ha col·locat de nous: com una estructura multijoc en forma de muralla, «per la proximitat amb la muralla romana. El material és metàl·lic perquè en aquest parc hi hagut diversos problemes de fusta corcada», explica José Luis Martín. Aquesta estructura estarà formada per dues torres dobles amb una passera que comunica entre elles amb un pont. De cada una de les torres surt un tobogan.

També hi ha un pòrtic amb dos gronxadors, un dels del tipus baby (per nens de 0 a 3 anys) i un altre amb seients de gronxador estàndard. En aquesta zona també s’ha instal·lat un multijoc i 5 molles de colors vius que representen animals. A més, s’han repintat els bancs d’aquest espai, de colors com el vermell, el blau i el verd.

La plaça central del parc no s’ha tocat, ja que és un espai que acull tallers i activitats culturals i educatives, com els que organitza cada any el col·lectiu de les Tecletes per les festes. S’ha mantingut la cistella de bàsquet i l’àrea d’activitat física per a la gent gran. El Parc Saavedra es va crear en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas a finals del segle XIX i va ser remodelat per l’arquitecte Josep Maria Monravà als anys 40. Amb tot, el cost de la reforma integral del parc ha estat de 82.199,18 euros.

tracking