Diari Més

Un miler de persones s'apleguen a la plaça de la Font per reclamar l'alliberament dels «presos polítics»

La manifestació ha estat organitzada per l'ANC Tarragona

Imatge d'una noia encenent una espelma davant de l'Ajuntament de Tarragona.

Un miler de persones s'apleguen a la plaça de la Font per reclamar l'alliberament dels «presos polítics»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones s'han concentrat aquesta tarda a les places d’arreu del país per reclamar la llibertat immediata dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats a Soto del Real. Tot just aquest dijous fa un mes de l’entrada al centre penitenciari dels Jordis, motiu pel qual les dues entitats sobiranistes han convocat actes simultanis al davant dels ajuntaments de tota Catalunya.

A Tarragona, prop d’un miler de persones s'han reunit a la plaça de la Font, a les portes d’un Ajuntament que per primera vegada ha il·luminat la seva façana amb llums grogues en record als empresonats. De fet, el coordinador de l’ANC a la ciutat, Carles Xavier Gómez, ha destacat aquest gest abans d’iniciar el seu parlament. «Sembla que sigui normal que estiguin a presó i no ho és», ha exclamat Gómez mentre els assistents, la majoria amb cartells reclamant la llibertat dels «presos polítics», han entonat consignes reclamant que surtin de presó. Gómez ha assegurat que lluitaran en tots els àmbits, el judicial, el polític i el social fins que «els tinguem a casa». «Aquesta serà la nostra victòria política respecte l’Estat espanyol», ha expressat el coordinador de l’ANC.

D’altra banda, tant Gómez com la coordinadora d’Òmnium a Tarragona, Rosa Maria Codines, han demanat «unitat» vers els missatges que «intenten dividir-nos». Amb les eleccions del 21 de desembre en l’horitzó, ambdós han exclamat que cal «arrassar» i «demostrar» a l’Estat espanyol que «som un sol poble unit, de pau i que vol avançar». «La virulència de l’Estat ens ha deixat estabornits, però resistirem, endavant, units i fins al final», ha conclòs Codines entre crits de «llibertat, llibertat».

Tot seguit, el professor d’història Tomàs Biosca ha llegit el manifest unitari. Ha estat abans que dues tarragonines llegissin poemes amb la llibertat com a eix central i que els assistents omplissin, de manera voluntària, un llaç groc amb espelmes. Després, desenes de persones s'han acostat al mural instal·lat a la façana de l’Ajuntament per enviar missatges de suport a tots els empresonats.

tracking