Diari Més

Societat

Les Jornades Científiques de Mediterrània celebren els 25 anys amb un gran èxit de públic

L'esdeveniment s'ha centrat enguany en l'epidemiologia ambiental

Els assistents van omplir la sala per estar presents en la 25a edició de les Jornades Científiques de Mediterrània.

Les Jornades Científiques de Mediterrània celebren els 25 anys amb un gran èxit de públicCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona va acollir, ahir dijous, la vint-i-cinquena edició de les Jornades Científiques que organitza Mare Terra Fundació Mediterrània amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili. La jornada va comptar amb un gran èxit de públic i la sala es va omplir principalment d’estudiants que estan fent un cicle formatiu.

En el seu 25è any, les jornades s’han centrat en l’epidemiologia ambiental, disciplina que estudia els efectes de la contaminació sobre la salut de les persones. Els deu ponents que han participat han estat Eduardo Mieza i Carlos Guzmán (Mare Terra Fundació Mediterrània), Enric Rovira (Agència de la Salut Pública de Catalunya), Mercè Rovira, Enric Esteve, Massimo Castelari i Jorge Diogene (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària –IRTA-), Ramon Nadal (Assessoria Jurídica Ambiental Nadal Navarro Associats), Maria Mercè Martínez (Associació Empresarial Química de Tarragona –AEQT-) i Armengol Grau (Servei d'Incineració de Residus Urbans, S.A. –SIRUSA-). El professor de la URV Francesc Borrull ha sigut el director del curs.

La inauguració i la cloenda de les Jornades han comptat amb la participació de diverses autoritats, com el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, o la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, entre d’altres. Per la seva banda, el president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la necessitat que es dugui a terme «d’una vegada per totes» un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona. Juárez ha recordat que el consistori tarragoní va aprovar una moció per majoria absoluta en què s’instava totes les administracions responsables a posar en marxa aquest estudi.

Un total de deu ponents van parlar sobre l'epidemiologia ambiental.

Les Jornades Científiques de Mediterrània celebren els 25 anys amb un gran èxit de públicCedida

tracking