Diari Més

El ple aborda la permuta de terrenys per unir el Teatre romà i les Termes

L’edifici Telefònica, localitzat a la Rambla Nova, es podrà convertir en una Residència Col·lectiva un cop descartat l’ús com a alberg o hostel

Aspecte que oferia el Teatre, amb l'estructura metàl·lica i l'arena dipositada a l'escena.

El ple aborda la permuta de terrenys per unir el Teatre romà i les TermesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La permuta de les naus existents entre el Teatre de Tarraco i les Termes de Sant Miquel per uns terrenys de propietat municipal a Sant Pere i Sant Pau, i el futur de l’edifici Telefònica de la Rambla Nova amb Fortuny, seran abordats en el plenari que l’Ajuntament de Tarragona celebrarà divendres. Els punts que seran sotmesos a l’aprovació del plenari afecten a la possibilitat de disposar d’un solar amb restes d’època romana on intervenir i, en el futur, poder obrir un gran parc arqueològic a la Part Baixa, i a la creació d’un nou allotjament per a persones en un establiment del tipus Residència Col·lectiva.

La futura desaparició de les naus industrials existents entre els dos monuments romans, un fet perseguit des de fa anys per l’Ajuntament, afecta un espai arqueològic d’especial rellevància. El subsòl de les naus contenen, amb tota seguretat, restes d’època romana.

La permuta de les naus per un solar municipal localitzat pròxim al CAP de Sant Pere i Sant Pau donarà un nou pas endavant. O molt canvia la previsió, o s’aprovarà un punt per permetre iniciar la modificació del POUM per poder començar la tramitació de la permuta. Aquesta actuació haurà de recórrer un llarg camí, d’aproximadament un any, fins a poder tancar l’operació amb els propietaris de les naus. A partir d’aquest moment, ja es podria iniciar l’excavació dels solars i la connexió dels dos monuments. Un d’ells és molt desconegut, les termes públiques, que són considerades una petita joia de Tarraco. Després de ser investigades pels arqueòlegs, van ser cobertes amb terra per protegir-les, mentre que el Teatre es troba en fase de canvis. En els darrers dies s’ha acabat la instal·lació d’una gran estructura metàl·lica al damunt de la càvea, per on podran transitar els visitants, i s’ha posat arena a la zona de l’escena i en altres sectors del recinte, fet que ha modificat el seu aspecte.

Canvi d’ús de l’edifici Telefònica

El plenari municipal sotmetrà també als grups municipals de l’Ajuntament l’aprovació definitiva del text refós del pla especial urbanístic de concreció d’ús de l’edifici Telefònica, ubicat a la cantonada de la Rambla Nova amb el carrer Fortuny. El passat mes de juliol la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Ajuntament va informar favorablement el projecte per transformar l’immoble, dissenyat per acollir oficines, en un establiment destinat a allotjament de persones, sempre que no fos d’una tipologia similar a un alberg o un hostel i sí a una RC (Residència Col·lectiva).

L’Ajuntament va suspendre la tramitació del projecte i va donar l’opció al grup promotor d’introduir modificacions per tal d’adequar l’establiment a les característiques de RC, la qual cosa suposa que part de l’immoble podria ser destinat a residència de persones grans, estudiants, esportistes o comunitats religioses, entre altres col·lectius.

El regidor de Territori, Josep Maria Milà, va manifestar ahir a aquesta redacció que el projecte «té via lliure, perquè s’ha suprimit l’ús com a hostel i sí pot ser una Residència Col·lectiva». Una RC es destina a persones que viu o fa llargues estades, «circumstància que no es produeix en un alberg o en un hostel», va dir Milà.

tracking