Diari Més

Sanitat

El Joan XXIII i Bellvitge reforcen la seva col·laboració estratègica

Avui s’ha signat un acord que consolida els vincles entre ambdós centres, que ja comparteixen els serveis de Cirurgia Toràcica i Neurocirurgia

Acte de signatura de l'acord de col·laboració entre l'hospital Joan XXIII i l'hospital de Bellvitge.

El Joan XXIII i Bellvitge reforcen la seva col·laboració estratègicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, i la gerent territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Sud, Montserrat Figuerola, han signat avui un acord de col·laboració que reforça els vincles estratègics entre l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Aquest acord es sella amb l’objectiu de consolidar un marc estable de relació dins del qual s’impulsin protocols de cooperació i plans funcionals conjunts que millorin la qualitat assistencial i facilitin l’accés dels usuaris a tractaments complexos al seu propi territori.

Les col·laboracions tenen el seu origen al novembre de 2011, quan els serveis de Cirurgia Toràcica d’ambdós centres van iniciar un projecte de treball conjunt que el juliol de 2015 va culminar en la creació d’un únic Servei de Cirurgia Toràcica per a ambdós centres. Més recentment, el desembre de 2016, els serveis de Neurocirurgia dels dos hospitals van iniciar també un procés d’organització en una direcció única.

En el marc d’aquests acords, professionals de Bellvitge es desplacen alguns dies a la setmana al Joan XXIII per ajudar als quiròfans i a la implantació de guies clíniques i protocols. Per altra banda, professionals de l’Hospital Joan XXIII acudeixen a Bellvitge a donar suport assistencial i a completar la seva formació en tècniques d’alta complexitat. També s’impulsen sessions clíniques compartides i l’intercanvi de dades clíniques amb sistemes de comunicació informàtics i videoconferència.

Amb aquestes iniciatives, s’aconsegueix que els pacients de Tarragona puguin ser atesos al seu hospital de patologies més complexes, evitant desplaçaments, i s’assegura la uniformitat de criteris dels centres, tant en les actuacions diagnòstiques com terapèutiques. Aquestes sinergies també afavoreixen la potenciació de la docència, i la recerca i la possibilitat d’innovació i aplicació de nous mètodes de treball.

A banda d’aquesta acord, la Gerència del Camp de Tarragona també ha signat un acord amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge per establir un protocol de relació en l’àmbit del radiodiagnòstic.

El gerent territorial de l'ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, i la gerent territorial de l'ICS a l'Àrea Metropolitana Sud, Montserrat Figuerola, han signat l'acord de col·laboració.

El Joan XXIII i Bellvitge reforcen la seva col·laboració estratègicaCedida

tracking