Diari Més

Societat

Tretze associacions participaran dissabte a la Festa Intercultural de Tarragona

Se celebrarà una desfilada d’entitats, a les 16.30h, des del monument als Castells fins a l’Institut Martí i Franquès

Cartell de la ii Festa Intercultural de Tarragona.

Tretze associacions participaran dissabte a la Festa Intercultural de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de tretze associacions participaran a la Festa Intercultural de Tarragona (FITA), que tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre. La festa vol donar a conèixer les entitats que agrupen persones que provenen d’altres països perquè ofereixin la seva cultura a la ciutadania i, al mateix temps, facilitar el contacte entre les entitats d’immigrants amb les que comparteixin inquietuds comunes, per tal que col·laborin en la realització d’accions conjuntes.

La jornada s’iniciarà a l’Institut Martí i Franquès a les 11.30 hores amb les conferències Mobilitat humana i construcció de societats harmòniques; Immigració i Drets Humans i La importància dels idiomes en la integració cultural. De les 16.30 hores a les 17 hores, des del monument als Castells de la Rambla Nova i fins a l’Institut Martí Franquès, se celebrarà una desfilada cultural amb els membres de les associacions vestits amb la roba típica del seu país amb la música i cançons folklòriques.

Les entitats faran actuacions musicals i danses típiques, de les 17 a les 20.30 hores, a l’Institut Martí i Franquès. S’hi podran veure balls filipins, danses del Paraguai, exhibició de Kung Fu i cançó xinesa, Teatre d’Ombra i el ball “Las Lachis” del Consell del Poble Gitano, entre d’altres. També es realitzaran tallers culturals i de manualitats promoguts per les associacions.

Tots els actes i tallers són gratuïts i l’organització va a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Municipal de Serveis Socials, l’Associació de Cultura Xina i Yanyang Idiomes.

Les entitats que participaran a l’esdeveniment seran l’Associació de Paraguayos de Tarragona; l’Associació de la Comunitat Ghanesa de Tarragona; el Consell del Poble Gitano; Embajada Mundial de Activitas por la Paz; Asociación de Estudiantes e Investigadores Chinos amb la col·laboració Aula Xinès; Associació de Senegalesos de Tarragona; Asociación Amistad Entre Hermanos; Associació Àrab d’Estudants de Tarragona; Associació Cultural Wu-shu Centre DAO; Amigos Mira España; Associació Cultura Xinesa; Colla Xiquets del Serrallo i Gegants Sant Pere i Sant Pau.

tracking