Diari Més

Municipal

L'Ajuntament habilitarà tres solars per suplir l'aparcament dissuasiu de la Tabacalera

El primer dels aparcaments estarà disponible al primer trimestre del 2018

Les prop de 250 places de l'aparcament de la Tabacalera deixaran d'estar disponibles aquest dissabte 18 de novembre.

L'Ajuntament habilitarà tres solars per suplir l'aparcament dissuasiu de la TabacaleraDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparcament dissuasiu de la Tabacalera tancarà definitivament aquest dissabte 18 de novembre, quan els vehicles ja no en podran fer ús. El tancament del pàrquing, situat al carrer Manuel de Falla i amb un cost d’un euro al dia, es produeix després que el propietari del terreny, Altadis, hagi decidit recuperar la zona, que va cedir a l’ajuntament fa vuit anys. Per suplir la pèrdua de les 250 places que suposava aquest aparcament, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit habilitar tres solars propers a la zona per convertir-los en nous pàrquings dissuasius de la ciutat. Aquests però, encara trigaran uns mesos en estar disponibles.

La zona d’aparcament que comptarà amb més places, concretament entre 200 i 300, estarà situada en uns terrenys compresos entre la N-340, el Pont de Santa Tecla i la rotonda de la Plaça Europa. Aquest serà el primer dels nous pàrquings que entrarà en funcionament, tot i que pot trigar fins a quatre mesos en arribar. Segons fonts municipals, es preveu que les obres comencin abans de Nadal i que l’aparcament estigui a punt el primer trimestre del proper any.

El passeig de la Independència és un altre dels espais escollits per instal·lar un nou aparcament dissuasiu a la ciutat. En aquest cas l’Ajuntament preveu enderrocar les naus industrials abandonades situades just davant la Tabacalera per tal de condicionar aquest solar. En l’espai hi podran aparcar prop de 100 vehicles i els treballs es realitzaran durant el primer trimestre del 2018.

El tercer i últim solar que s’habilitarà com aparcament està situat a prop del carrer Torres Jordi i tindrà una mida molt més reduïda que els anteriors, ja que només hi encabirà 60 places. Aquest serà l’aparcament que trigarà més en arribar, ja que es preveu que entri en funcionament ben entrat l’any següent.

Com a aparcaments dissuasius, tots tres aparcaments permetran aparcar de dilluns a divendres per 1 euro al dia -0,40 cèntims d’euro per als residents-. Cal dir que aquesta és una zona molt concorreguda per molta gent de fora que ve a la ciutat a treballar o bé a passar el dia, per la qual cosa els aparcaments alternatius al pàrquing dissuasori de la Tabacalera són molt esperats pels seus actuals usuaris.

tracking