Diari Més

L'Ajuntament enderrocarà quatre quioscs buits i en «mal estat»

Es derruiran en els propers dies i objectiu és el d’alliberar espai a zones com la Rambla Nova

Aquest històric quiosc de la Rambla Nova, al número 105, serà un dels que anirà a terra.

L'Ajuntament enderrocarà quatre quioscs buits i en «mal estat»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona enderrocarà quatre quioscs que actualment es troben buits i sense activitat. Es tracta de quatre locals que històricament han format part del dia a dia de la ciutat, però que fa alguns anys que es troben en «mal estat», segons ha informat a aquest mitjà el regidor de Domini Públic del consistori, Josep Acero. De fet, el darrer concurs públic que va realitzar l’Ajuntament amb l’objectiu d’atraure inversors pels quioscs, l’any 2014, no va tenir l’èxit que s’esperava.

Els quioscs que s’enderrocaran s’ubiquen al centre de Tarragona. Es tracta del local situat al carrer Cronista Sessé, dels equipaments que hi ha a la Rambla Nova al davant dels números 115 i 105 –en aquest hi ha dos quioscs i només anirà a terra el que es troba en pitjors condicions, a la cantonada amb Rovira i Virgili– i del quiosc que hi ha al xamfrà entre l’avinguda Marquès de Montoliu i el carrer Sant Antoni Maria Claret. Tots ells, ha assegurat Acero, «es troben en molt mal estat i amb les persianes completament plenes de pintades». De fet, tots els quioscs menys el de Cronista Sessé ja van quedar deserts al darrer concurs públic, pensat per omplir-los d’activitat i realitzat l’any 2014.

Tots aquests equipaments han format part de la rutina la societat tarragonina des de fa dècades. Ara, però, es derruiran per aconseguir «amplitud» a la via pública, un factor «molt necessari» en espais com la Rambla Nova, segons ha expressat el regidor de Domini Públic. L’Ajuntament no té previst, doncs, construir-hi res ni substituir-los. D’altra banda, i segons ha dit el mateix regidor, alguns dels quioscs ja no serien legals degut a la nova normativa d’accessibilitat.

L’enderrocament dels quioscs serà imminent. Segons ha informat Acero, «es tracta d’una actuació molt senzilla que es realitzarà abans que arribin les festes de Nadal». Així doncs, Tarragona veurà com, en els propers dies, desapareixen quatre espais emblemàtics que, amb el pas del temps, han perdut importància i atractiu per als inversors. Així ho demostren els darrers concursos públics que l’Ajuntament havia engegat per donar-los activitat. Els costos de les actuacions oscil·laran entre els 12.000 i els 14.000 euros, a raó d’uns 3.000 euros per a cada quiosc. El consistori està estudiant la possibilitat d’enderrocar, també, la resta de quioscs buits que es troben en altres parts de la ciutat. Ara per ara, però, aquests són els únics que aniran a terra.

tracking