Diari Més

Infraestructures

Demanen un tren lleuger per unir les estacions de Tarragona i Cambrils

Diverses entitats faran una acció reivindicativa aquest dissabte, repartint entre els usuaris tríptics informatius a favor d’un ferrocarril públic

Carlos Montejano, José Tabuyo i Daniel Pi sostenen una pancarta demanant «trens dignes».

Demanen un tren lleuger per unir les estacions de Tarragona i CambrilsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat i l’Associació per la Promoció del Transport Públic al Camp de Tarragona van anunciar que el pròxim dissabte, a l’estació de Tarragona i a partir de les 12 hores, duran a terme, junt amb altres entitats com Ecologistes en Acció i Greenpeace, una acció informativa per reivindicar la necessitat de mantenir i millorar el transport de viatgers per ferrocarril. L’acció s’emmarca dins la Setmana de Lluita pel Ferrocarril que es porta a terme arreu l’Estat.

Carlos Montejano, de la Plataforma, va comentar, entre altres reivindicacions, que cal aprofitar les vies actualment existents per crear un tren lleuger que enllaci les estacions de Cambrils, Salou i Tarragona a partir del moment que entri en servei l’estació del Camp de Tarragona. Aquest tram és utilitzat anualment per 800.000 viatgers, va subratllar Daniel Pi, representant de l’Associació.

Montejano va manifestar que «nosaltres defensem el tren públic, el que utilitza la majoria de gent», i va denunciar el fet que «al nostre territori s’han ajornat inversions, com el tercer fil, que hauria d’haver-se fet el 2015». En aquest context, va remarcar que «el 80 per cent dels desplaçaments de Tarragona a Barcelona són per motius laborals, i hauria d’impulsar-se aquest servei». Segons les previsions del Govern de l’Estat, en el futur «l’estació de Tarragona quedarà gairebé sense res perquè els trens de llarg recorregut passaran per l’Estació del Camp de Tarragona», va dir.

Per la seva banda, Cid remarcar que «el transport públic ferroviari és el més reclamat i en el que s’inverteix menys». Aquest col·lectiu va mostrar ahir, davant de l’estació de Tarragona, una pancarta on es llegia Volem trens dignes.

tracking