Diari Més

Societat

Concentració aquesta tarda a l'Estació de Tarragona per la millora de la xarxa ferroviària

L'acció s’emmarca en la Setmana de Lluita pel Ferrocarril, impulsada per la Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Públic, Social i Sostenible

Diari Més

Dos detinguts a l'estació de tren de Tarragona per agredir als vigilants de seguretatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estació de Tarragona serà l’escenari, aquest dimecres a la tarda, d’una concentració per reclamar la defensa i la millora de la xarxa ferroviària. Aquesta acció, que es durà a terme a les 18h, s’emmarca en la Setmana de Lluita pel Ferrocarril, impulsada per la Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Públic, Social i Sostenible.

Durant aquesta setmana reivindicativa, que va començar el passat dilluns 13 de novembre i finalitzarà el diumenge 19, l’entitat ha organitzat mobilitzacions arreu de l’Estat. L’objectiu d’aquestes accions és frenar les retallades en els serveis i el tancament de línies previstes per a finals d'any pel Ministeri de Foment, així com reclamar la millora d'una xarxa ferroviària de qualitat, «en contraposició al model AVE que s'ha imposat en els últims 20 anys, suposant l'estancament dels serveis de Rodalies i Regionals».

Segons informa la coordinadora, està previst que el Ministeri de Foment faci pública a finals d’any una bateria de retallades en serveis ferroviaris, així com el tancament de determinades línies sota l’argument que no són rendibles. Per l’entitat, «aquest procés de desmantellament contribueix a l’increment de la desigualtat social i territorial en prioritzar la inversió en l'AVE, un mitjà de transport car, minoritari i molt deficitari que només connecta grans ciutats, enfront un model de tren més assequible, majoritari i socialment rendible».

Pel que fa a la demarcació de Tarragona en concret, l’entitat sosté que Rodalies i Regionals «arrosseguen el mal endèmic de falta d'inversions que possibilitin que el transport públic per ferrocarril continuï sent l'alternativa necessària per a la mobilitat». Després de la concentració a Tarragona, la coordinadora seguirà realitzant diverses accions per defensar la millora de la xarxa ferroviària arreu de l’Estat.

tracking