Diari Més

ERC, PDeCAT, CUP i UpA exigeixen la fi de la judicialització de la política catalana

Els quatre grups municipals presentaran una moció conjunta al proper ple perquè l'Ajuntament mostri el seu rebuig envers aquest fet

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, i la regidora del PDeCAT Cristina Guzmán, durant la roda de premsa.

ERC, PDeCAT, CUP i UpA exigeixen la fi de la judicialització de la política catalanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals ERC-MES-MDC, PDeCAT, CUP i UpA presentaran una moció conjunta, en el ple del proper divendres 17 de novembre, per tal que l’Ajuntament de Tarragona mostri el seu rebuig a la judicialització de la política catalana per part de l’Estat espanyol arran de «l’escalada repressiva dels darrers mesos que ha suposat la persecució i empresonament a membres del Govern de la Generalitat i de la Mesa del Parlament».

Des de la CUP consideren «molt necessari» que «hi hagi una condemna clara a quest fet», en paraules de la portaveu de Laia Estrada, qui apunta «ens hem de remuntar a èpoques molt fosques del franquisme per trobar-ne de similars». La portaveu considera que «cal alçar la veu davant d’aquesta situació perquè estem a les portes d’un eixamplament de la repressió» i ha emplaçat a la resta dels regidors de l’Ajuntament a «donar suport als valors democràtics».

El portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Rocamà, per la seva banda, ha destacat que «la resolució dels tribunals és impròpia d’un estat democràtic, s’ha obviat la presumpció d’innocència i ja se sabia el resultat abans del judici». Per Ricomà, aquesta és «una causa injusta» que evidencia «una manca de separació de poders que suposa un atac directe a la democràcia amb un acarnissament contra els representants electes i, per extensió, contra el poble català».

Per la seva banda, la regidora del PDeCAT Cristina Guzmán ha afegit que «en els últims mesos hem estat testimonis d’una judicialització de la política sense límits» i ha exposat que «l’Ajuntament de Tarragona ha de rebutjar l’escalada repressiva que està exercint l’Estat espanyol contra Catalunya».

tracking