Diari Més

Botiguers del carrer Sevilla lamenten que es facin obres en la prèvia del Nadal

El propietari d’un celler diu que, per aquestes dates, fa el trenta per cent del negoci de tot l’any

Un camió i una excavadora treballen al lloc on s'ha fet una rasa per canviar les canonades.

Botiguers del carrer Sevilla lamenten que es facin obres en la prèvia del NadalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Botiguers del carrer Sevilla han expressat la seva preocupació per les conseqüències negatives que els poden repercutir les obres de substitució del clavegueram, intervenció que no finalitzarà fins ben entrat el mes de desembre. Per a moltes botigues, aquests dies comença la prèvia de les vendes de Nadal, fet que els fa témer que els ingressos disminuiran. Les obres van començar la setmana passada i, segons han informat alguns propietaris de botigues, podrien allargar-se fins a la segona quinzena de desembre. Aquesta intervenció, que també afecta el Passatge d’En Forn, ha obligat a modificar el sentit de la circulació al carrer Eivissa que, mentre durin les obres, serà de pujada. Els botiguers consideren que el canvi del clavegueram s’hauria d’haver fet en dates més propícies.

Un dels professionals que se sent més perjudicat és Josep Maria Rovira, propietari d’un celler. «A la plaça de la Font o a la Rambla no farien obres per aquestes dates», va dir, i va subratllar que «tinc una bodega i el trenta per cent de les vendes les faig abans del Nadal i quan arriben les festes i, segons m’han dit, les obres acabaran el 18 de desembre, quan el negoci es fa abans». Rovira va remarcar que «també venc vi a granel, els dimarts i dimecres ve el camió a descarregar i, si no pot aparcar, no sé com ho farem, ja que la mànega té uns vint metres de llarg». A més, en aquesta època de l’any «vénen clients a comprar caixes de vi i cava, i a recollir lots, i si no poden entrar al carrer amb el cotxe, és un perjudici».

En opinió de Rovira, «haurien de fer obres en carrers comercials com Sevilla en altres èpoques de l’any, al gener o febrer, mesos en què tot està més parat». La situació «és terrible». El propietari del celler va explicar que «tinc clients que, els cap de setmana, vénen d’altres zones de la ciutat, com Boscos, a comprar garrafes d’aigua, alguns s’emporten vint, i el passat diumenge el nombre va baixar en unes cent». «Per a mi, els dies abans de Nadal són els més importants de l’any i el canvi del clavegueram que estan fent és com si per Sant Jordi tanquessin per obres un carrer on hi ha tres llibreries», va comparar.

«No és el millor moment»

Per la seva banda, Neus Montcusí, propietària d’una botiga de moda, va afirmar que al carrer es comenta que «hi ha veïns que tenen dificultats per utilitzar els pàrquings». A més, el primer dia d’obres es va prohibir baixar pel carrer Eivissa que, fins que acabi la intervenció, és només de pujada per als vehicles, «però no es van posar els senyals i hi va haver cotxes que pujaven i baixaven alhora». Montcusí va afegir que «el calendari no acompanya perquè en aquesta zona hi ha moltes botigues i nosaltres ja estem preparant el Nadal». «Hauria d’haver-hi més gent treballant», va afegir.

El també botiguer Toni Portet va comentar que «mai agrada que facin obres com aquesta al teu carrer, però s’ha de comprendre». La substitució del clavegueram «s’ha de fer, però les obres alteren la normalitat i potser s’haurien de dur a terme en altres dates». Portet va indicar que les obres «no afecten els vianants, sí als cotxes, i els treballadors que les fan són molt agradables». Tot i això, va remarcar que «duren més d’un mes i hi ha altres dates millors per fer-les». Mentre, un botiguer que va preferir mantenir l’anonimat va dir que «el problema del clavegueram s’ha de solucionar, però de manera més ràpida i en una altra època de l’any: ara és quan nosaltres més treballem». Aquest botiguer va afirmar que les obres perjudiquen els propietaris de pàrquings «perquè han de treure els cotxes abans de les vuit del matí».

Aspecte que oferia ahir al matí el carrer Sevilla com a resultat de les obres que es duen a terme.

Botiguers del carrer Sevilla lamenten que es facin obres en la prèvia del NadalCristina Aguilar

tracking