Diari Més

ERC critica «la manca de previsió dels organitzadors dels Jocs» en aspectes organitzatius

Per la seva banda, la CUP critica les incerteses dels Jocs i manté que «no és un projecte per al bé de la ciutat»

Imatge del Pavelló poliesportiu de l'Anella Mediterrània a CampClar.

El CSD encara ha de transferir 12,5 milions d'euros als Jocs MediterranisTarragona 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Informativa Especial de seguiment dels Jocs Mediterranis s’ha reunit aquest divendres 3 de novembre en sessió ordinària, després que l’última reunió es produís el passat 2 de maig. Un cop finalitzada la trobada, el grup municipal ERC-MES-MDC ha alertat de «la manca total de previsió dels organitzadors dels Jocs en aspectes indispensables com la gestió dels equipaments esportius, l’allotjament dels col·lectius assistents a l’esdeveniment i la comercialització de les entrades».

Els republicans han conegut aquest divendres que encara no s’ha definit el model de gestió d’equipaments com el Palau d’esports un cop finalitzin els Jocs. El portaveu del grup, Pau Ricomà exposa que això representa «una manca de responsabilitat i de previsió absoltua» i qualifica la situació de «més que preocupant».

ERC també es mostra preocupada pel fet que el concurs per l’allotjament de diversos col·lectius participants va quedar desert a mitjans d’agost i s’haurà de tornar a licitar. «Una adjudicació de més d’1,3 milions d’euros que hauria d’haver estat resolta fa més d’un any, s’haurà de fer a correcuita mitjançant un procés negociat amb molt poc marge de maniobra», lamenta Pau Ricomà. Amb aquest concurs s’ha de cobrir l’allotjament de col·lectius com els Jutges de competició, serveis mèdics, el Comitè Internacional, el col·lectiu de rem i piragüisme o el col·lectiu d’hípica, entre altres.

El grup municipal ERC-MES-MDC també exposa que no els han explicat el motiu del retard en l’adjudicació del concurs per la venda d’entrades, el qual hauria d’haver-se resolt el tercer trimestre del 2015. «Tots aquests interrogants, que resten oberts quan ja s’haurien d’haver celebrat els Jocs, mantenen els nostres dubtes respecte la capacitat de gestió dels organitzadors i la preocupació pel deute que Tarragona pugui haver de suportar», conclou Ricomà.

La CUP critica les incerteses dels Jocs i manté que «no és un projecte per al bé de la ciutat»

Per la seva banda, la CUP exposa que després de la reunió «segueixen a l’aire quin serà el futur de les instal·lacions esportives i els principals dubtes sobre com afecta la realitat política als Jocs». Els anticapitalistes troben especialment «preocupant» la incertesa en la construcció del Palau d’Esports. El grup municipal recorda que encara s’ha de licitar la quarta fase de construcció que es preveu que es faci efectiva al març o a l’abril, a escasses setmanes de l’inici dels Jocs, previst pel 22 de juny.

Per altra banda, els independentistes mantenen que els Jocs Mediterranis «no és un projecte per al bé de la ciutat». En aquest sentit critiquen «l’absència de beneficis estructurals que els Jocs aportaran a la ciutat», a més d’explicar que no s’han aclarit quants llocs de feina es crearan.

A més de les instal·lacions esportives i la seva gestió, per la CUP és cabdal preveure com pot afectar el futur polític de Catalunya al desenvolupament de la competició internacional. A la reunió, segons Estrada «s’ha obviat en tot moment que actualment el govern de la Generalitat es troba intervingut via l’article 155, i que si es confirma l’amenaça del vicepresident del senat, la intervenció seguirà vigent si el 21D guanyen les forces independentistes».

Per últim, la CUP també ha preguntat sobre el fet, fet púbic ahir, que una empresa de menys d’un mes de vida va guanyar un contracte d’1,29 milions d’euros. A la comissió s’ha assegurat que el procediment havia estat el correcte i que malgrat l’empresa adjudicatària era de molt recent creació, el que es valorava a la licitació era l’experiència de l’equip tècnic, que en aquest cas s’ha explicat que estava sobradament acreditada.

tracking