Diari Més

Societat

Més de 2.000 petits i grans visiten el primer Saló solidari de Playmobil

Es van mostrar una desena de diorames molt elaborats, amb milers de ninots caracteritzats

El Palau Firal de Tarragona ha acollit exposicions amb milers de figuretes.

Primer Saló del PlaymobilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens i nenes amants dels Playmobil han viscut un cap de setmana molt emocionant al Palau de Congressos de Tarragona amb el primer Saló solidari de Playmobil. Allí els esperaven milers de clicks que mai havien vist abans, i és que els encarregats d’elaborar els deu diorames de sis metres quadrats que es mostraven, havien personalitzat, manualment, molts dels personatges. «Per exemple, Playmobil no té una gamma de productes sobre Star Wars i un dels dioramistes, reconegut a nivell europeu, ha caracteritzat tots els ninots», explicava ahir el coordinador del Saló, Anton Biosca, president de l’associació Click Factory Fest, l’entitat que donarà part de la recaptació de les entrades d’aquest Saló a la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral.

Els petits es podien submergir en cada diorama en diferents èpoques i situacions: des d’una enorme batalla de guerra amb més d’un centenar de clicks, passant pels sempre famosos pirates amb els seus icònics vaixells, fins a un enorme castell encantat.

El Ramón Chavero va visitar la fira amb els seus fills Raúl i Kevin, de 13 i 7 anys, i a tall de confidència va revelar que a casa tenen un problema: «No aconseguim que comparteixin els Playmobil, cada un té els seus, si no es discuteixen!», apuntava rient.

A més de la mostra, s’oferien fins a set activitats, en una de les quals els monitors els explicaven com era la vida medieval, mentre els petits anaven situant als personatges en funció del relat.

Tot i que els visitants eren majoritàriament famílies, també van passar pel saló molts adults col·leccionistes que segueixen enganxats a les figures de la marca, i és que allí es van aplegar diversos venedors de clicks especialitzats. Una de les empreses familiars, vinguda des de Madrid, oferia ninots personalitzats al detall de jugadors de futbol. La responsable, Loli Ceballos, assegurava que estava venent tants Messi com Cristiano.

En els dos dies de fira van passar més de 2.000 persones.

tracking